Kurti pisao igumanu Savi Janjiću
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Kurti se u tom pismu obavezao da će vlada kojom on rukovodi zaštititi pravoslavne crkve na Kosovu, izrazivši želju da poseti manastir Visoki Dečani, oko čega nije još dobio odgovor.

O tom pismu informaciju je pružio ministar kulture Hajrula Čeku, koji je pismo objavio na društvenim mrežama.

„Naša vlada je zainteresovana za zaštitu celokupne kulturne baštine Kosova. Kulturna raznolikost naše zemlja najsnažnija je garancija trajnog mira. Kao premijer Kosova, pobrinuću se za sve naše monumente, posebno za pravoslavne crkve i manastire. Sva imovina bogatog kulturnog nasleđa Kosova bez izuzetka je izvor ponosa, identiteta i obrazovanja za našu zemlju i našu državu“, napisao je Kurti.

Kurti pisao igumanu Savi Janjiću

Printscreen Twitter

 

 

On je istakao da su „kosovske institucije do sada preduzele brojne akcije kako bi se zaštitila prava nevećinskih zajednica“.

„Želimo da nastavimo sa dobrim radom kako bi svi naši građani mogli nesmetano da koriste našu kulturnu baštinu sa univerzalnim vrednostima“, poručio je Kurti.

Kurti pisao igumanu Savi Janjiću

Printscreen Twitter

 

 

On je na kraju svog pisma izrazio uverenje da se samo „direktnom i iskrenom komunikacijom mogu ukloniti predrasude, nesporazumi i rešiti uobičajni izazovi“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading