grenel
Foto: Printscreen/Grenel

Nekadašnji specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ocenio je da je ubedljivoj pobedi SNS na izborima doprinelo i to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro upravljao krizom koju je, kako se izrazio, stvarao ekstremistički kosovski lider Aljbin Kurti.

"Čujem mnogo dokaza u kojima se tvrdi da su nezavisni i penzioneri u Srbiji na kraju glasali za SNS, jer je (predsednik) Vučić veoma dobro postupao sa kosovskim ekstremističkim liderom Aljbinom Kurtijem", navodi se u Grenelovoj objavi na platformi Iks (Tviter).

On je ocenio da u trenutku, kada je međunarodna zajednica univerzalno osudila Kurtija, svidelo im se kako je "Vučić upravljao krizom i ostao iznad nje".

"Sećam se da sam morao podjednako da pritiskam i Srbiju i Kosovo dok je Tači bio predsednik. Ali kada je Kurti došao na vlast, situacija je ispala iz ravnoteže", objavio je Grenel i ukazao da je Kurti "stvarao probleme i njegov radikalizam je bio glavna tema za glasače" u Srbiji.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rade

18.12.2023 18:57

cestitam zao mi je Nestorovica Veliki vovek a zavrsice kao ovi ptehjodnici od Dosa do Preletacevica postem humsn covrk kome u njegovim godinama ovo nije trrbalo sa humanim ljudskim stavovima ali tesko moze da uzme vazduha i u plitkoj vodi Na ponovljenim izborima najbolje da se ne pojvljuje