"DVA DANA NE JEDEM I NE SPAVAM" Potresna ispovest vlasnika ringišpila sa kog je devojčica (15) skliznula i poginula

Istraga je utvrdila da devojčica Sara B. (15), koja je u nedelju uveče poginula prilikom vožnje ringišpilom u Rogatici, nije pravilno sedila i to je uzrok nesreće. Rekao je ovo vlasnik ringišpila Tomo Đukić iz Pala

Ringišpil
Ringišpil, Foto: Tanjug/AP

Ističe da, iako nema njihove odgovornosti, da ga je ova nesreća jako pogodila i da razmišlja da se nikada više ne bavi ovom poslom.

- Već dva dana ne jedem i ne spavam. Sve nas je ovo jako pogodilo. Svoje preduzeće "SP Đukić" sam pokrenuo 2005. godine i već 15 godina obilazimo sve gradove u BiH i nikada nisam imao nesreću, nikada niko nije ni ruku slomio i sada se ovo desilo. Rasklopiću ringišpil i prodaću ga u strago gvožđe - kaže Đukić.

On pojašnjava da se nesreća desila skoro na samom početku vožnje.

- Ja sam u tom trenutku upravljao ringišpilom. Prilikom svake vožnje upozoravamo sve da se moraju pridržavati pravila, da ne smeju kočiti i slično, ali ih ne možemo naterati da nas slušaju. Ta kobna vožnja je bila taman krenula i sedalice su bile možda na visini od oko dva metra, kada je došlo do nesreće - priča Đukić.

Prema njegovim rečima nesreća se dogodila kada je mladić koji je sedio iz Sare gurnuo njenu stolicu kako bi ona pokušala skinuti igračku za nagradnu vožnju.

- Ona nije pravilno sedela i samo je iskliznula iz stolice i pala na zemlju i verovatno glavom udarila u pesak, nije tačno da ju je stolica udarila u glavu. Kada sam video da je pala, iste sekunde sam zaustavio ringišpil i pritrčao da joj pomognem - kaže vlasnik luna parka.

Dodaje da je devojčicu okrenuo na bok i izvadio jezik, da je tu bila i jedna doktorka koja mu je takođe pomogla.

- Pozvali smo Hitnu pomoć koja je stigla za dva minuta i pomogao sam im da devojčicu unesu u vozilo i tom trenutku je davala znakove života. Međutim, čuo sam da je preminula na putu do bolnice - pojašnjava Tomo Đukić.

Ističe da je odmah pozvao policiju, da su uviđaju prisustvali i tužilac i sudski veštaci i da nisu pronašli nijednu grešku što se tiče njegove firme.

- Ovo je jedan od najsavremeniji ringrišpila, samo sam stolice plaćao po 100 evra, ali eto opet se desila tragedija. Policija je pregledala sve moje dozvole, ateste i odobrenja i nisu našli nijednu grešku. Sve je zabeleženo i na snimku bezbednosne kamere. Kada su videli koliko sam potresen, govorili su mi da nema moje krivice -poručuje Đukić.

Kaže da su imali dozvolu da u Rogatici budu celi septembar, ali da će sve rasklopiti i otići.

- Tu devojčicu sam poznavao zato što je i ranije dolazila. Voleo bih da odem kod njene porodice i izjavim saučešće, al ne znam hoću li imati snage - kaže Tomo Đukić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi