Nebojša Pantelić, predsednik IP Srbija prima nagradu
IPA
Nebojša Pantelić, predsednik IP Srbija prima nagradu

IPA

Nebojša Pantelić, predsednik IP Srbija prima nagradu, Foto: IPA

 

* Sredinom oktobra u Dubrovniku je održan je 64. svetski kongres Internacionalne policijske asocijacije (IPA)

* Na njemu su učestvovali predsednici 68 država članica najveće policijske organizacije na svetu

* Njihovo ukupno članstvo je oko 600.000 ljudi

Svetska IPA je po četvrti put zaredom nagradila zlatnom medaljom IPA Srbiju za domaće i međunarodne aktivnosti, koje je IPA Srbija uspešno realizovala u zemlji i inostranstvu i sa kojima je doprinela ugledu i promociji Srbije i MUP u svetu.

Svetski kongres IPA u Dubrovniku

IPA

Svetski kongres IPA u Dubrovniku, Foto: IPA

 - Za kratko vreme svojim radom, trudom i nesebičnim zalaganjem smo uz punu podršku ministra i najvišeg rukovodstva, uspeli da predstavimo Republiku Srbiju i promovišemo naše Ministarstvo unutrašnjih poslova na najbolji način, kako to i dolikuje na svetskom nivou, zbog čega smo i dobili specijalni status "Sekcija od poverenja"...- istakao je prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik IPA Srbije.

Pročitajte još:

U prethodne četiri godine NS IPA Srbija je nagrađivana i pohvaljivana za veći broj kulturnih, sportskih, humanitarnih i edukativnih aktivnosti, a posebno priznanje je dobila za organizovanje profesionalnih treninga za policijske službenike u različitim oblastima.

IPA je na temelju svojih ciljeva registrovana pri Ujedinjenim Nacijama i Savetu Evrope sa savetodavnim statusom kao međunarodna organizacija, koja održava operativne veze sa Organizacijom američkih država, UNESKO-m i EUROPOLOM.

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnog vozila BRDM-2MS na vojnom aerodromu