Violeta Ašanin
Privatna arhiva
Violeta Ašanin

Privatna arhiva

Po oštećenju tkiva na ubodnoj rani i načinu ubadanja može da se otkrije da li je reč o ubistvu ili samoubistvu dr Violete Skrorobać Ašanin, kaže Marko Nicović, Foto: Privatna arhiva

On ističe da je moguće da se neko izbode nožem dvaput u srce i navodi da se retko sretao s tim u praksi.

Marko Nicović

E. Čonkić

Imao sam u praksi svega dva slučaja da se neko više puta izbode nožem u srce. Jedan se čak tretirao kao samoubistvo, a bio je ubistvo, kaže Marko Nicović, Foto: E. Čonkić

- Svuda u svetu u krvnim deliktima važi pravilo da se ne donosi zaključak na osnovu izgleda mesta tragičnog događaja. Ako se donese bilo koja pretpostavka, istraga je na pogrešnom putu - naglašava naš sagovornik.

Nicović navodi da treba detaljno proveriti i uzrok smrti poznate doktorke.

- Ona je imala status, bila je finansijski obezbeđena. Treba istražiti da li je uzrok neko razočarenje ili saznanje da je možda imala neku neizlečivu bolest. Ne treba isključiti ni samoubistvo ni ubistvo. Ako postoje nedoumice u slučaju, uvek ga treba tretirati kao ubistvo i poći od teže opcije, a potom sužavati krug - ističe nekadašnji načelnik policije.

Iskusni obducent iz jedne beogradske klinike kaže da u stručnoj literaturi postoje samoubistva sa dva uboda nožem u srce.

- Treba videti da li su oba uboda probila srčani zid. Ako je prvi probio, moguće je da je i drugi. Potrebno je da se uradi obdukcija, kao i psihološko-psihijatrijska autopsija. Posle tih analiza, može da se zaključi šta je u pitanju. Sudsko-medicinskim veštačenjima se vide pravci uboda, da li su oba uboda probila srčani zid. Tu je puno detalja, koje treba rešiti sudsko-medicinskom obdukcijom, a posle toga se radi ta psihološko-psihijatrijska autopsija, na osnovu njenog ponašanja, strukture ličnosti, pa se tek na kraju donosi odluka. To nije lak posao. Da bi se došlo do prave istine, moraju sve analize da budu kompletno urađene - napominje ugledni obducent.

Igor Đorđević, Koreni

Screenshoot Youtube

Na sahrani doktorke recitovao stihove pesme „Možda spava” glumac Igor Đorđević, Foto: Screenshoot Youtube

 

Glumac: Bilo mi je teško da recitujem na sahrani

- Pozvao me je doktorkin suprug, moj drug Dragan Ašanin, koji je bio producent mog drugog filma. Zamolio me je da doktorki izrecitujem tu pesmu u njegovo ime i to sam prihvatio. Bilo mi je teško da recitujem. To su jako teške stvari, ali sam osećao potrebu i dužnost. Poznavao sam doktorku Violetu, cenila me je kao glumca i dolazila je na moje premijere. I to sam osećao kao obavezu... Bila je divna osoba, pozitivna. Njena smrt je šok za sve nas. Mi smo sa Vračara i komšije smo. Prvi film o Hamletu sam snimio sa Draganom Ašanininom -  rekao je za naš list glumac koji je serijom „Koreni” stekao veliku popularnost.

 

Pročitajte još:

 

Komentari (3)

Rija

24.06.2020 09:05

Kako god, ovo liči na sve sem na samoubistvo.Doktorka takvih kapaciteta, sposobnosti, vrlina uspeha , iznad svega ŽENA ZMAJ za koju nisu postojali nerešivi problemi i enigme u životu,, to nikada sebi ne bi učinila. Kuhinjski nož, dva uboda, nož pored tela, depresija i druge gluposti, je prosto u njenom slučaju neprihvatljivo. Nadležne institucije na ispitu časti....Videćemo štaće reći "struka".....

Tina

24.06.2020 13:58

E, sad znamo ko je muz. Neka ne preteruje sa izlivima velike ljubavi. Deluje vise sumnjivo. Da ju je toliko voleo primetio bi depresiju i pomogao bi.

M

25.06.2020 12:11

@Tina - Vi dakle mislite da ne postoji opcija da se neka zena na svetu ubila koju je muz iskreno voleo i nije posumnjao da je u ozbiljnoj depresiji toliko da bi se ubila? I da je sasvim moguce to upravo i ovde slucaj. Vidi se da ste psihijatar sa subsecijalizacijom iz sudske psihijatrij i visegodisnjim iskustvom, nema sta.