Radmila Matić
Printscreen
Radmila Matić

Printscreen

Radmila Matić, Foto: Printscreen

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila ove godine. Policija nije pronašla ubicu niti oružje, a nije poznat ni motiv.

Prema mišljenju sagovornika "Alo!", po svemu sudeći, izvesna Rada nije jedina koja je komunicirala sa Zoranom i veruje se da je žene upravo pridobijao na "vezu sa bogom".

Rada Matić, medicinska sestra iz Beča, sa kojom se dopisivao suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović Zoran Marjanović, pojavila se sa  zamagljenim licem u studiju.

Prepiska je prvo počela na Facebook-u, pa se nastavila na Viberu rekla je Rada.

Radmila Matić i Zoran Marjanović: Vajber prepiska

Printscreen

Radmila Matić i Zoran Marjanović: Vajber prepiska, Foto: Printscreen

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde da kažem istinu. Bavim se negom starih lica u Beču, tamo radim 11 godina, rođena sam u okolini Šapca", izjavila je Rada.

"Poslala sam mu poruku da je on ubio svoju ženu. Poruku sam mu poslala preko Fejsbuka, ali on na nju nije odgovorio", rekla je Rada ne otkrivajući sadržaj poruke. Ona je dodala da je u poruci "ispljuvala" Zorana, jer je mislila da je ubica, ali kada je pročitala da je ubica pronađen obešen, izvinila mu se preko Fejsbuka i tako je, 4. maja, počelo dopisivanje, a tri dana kasnije nastavili su da razmenjuju poruke preko Vajbera.

Nakon pisanja da je ubica pronađen i da se obesio, Rada mu se izvinila preko fb-a, a on je bio oduševljen time da mu neko veruje da nije kriv. Počeli su da se dopisuju 4. maja.

U prvim razgovorima Rada ga je podržavala, čime je zadobila njegovo poverenje, a na poruke joj je odgovarao u periodu od 15 časova do četiri ujutro.

"Nisam znala da ćemo nastaviti da se dopisujemo, nisam tada imala nikakv plan, ni nameru. Policija nije imala nikakve veze s tim. Ispalo je sasvim slučajno. Nisam očekivala da će se to nastaviti. Njemu je bilo do pisanja, meni nije. Svakog dana sam razmišlalja da prekinem, rekla je Matićeva.

Razmenili su oko 4.000 - 5.000 poruka.

"Nastavila sam da se dopisujem sa njim iz radoznalosti nakon što mi je pominjao Hristove vitezove, ključ spasenja, što sam ja povezala sa sektama. Pisala sam samo ono što je želeo da čuje da bi otkrila neke detalje", dodala je Rada.

Ona je ubeđena da je Zoran član neke sekte, jer poruke koje joj je slao, deluju kao da je verski fanatik, tako da je na osnovu njih došla do zaključka da je motiv Jeleninog ubistva sektaški obred.

Takođe, ona je dodala da je Jelena ubijena sa 33 udaraca u glavu.

Došla sam iz Beča i pet i po sati sam provela u policiji.

Kako je izjavila za ubistvo je saznala iz medija, a policiju je sama obavestila. Rekla je da nije doušnik, a u policiji nisu mogli da veruju kada im je pokaza poruke na telefonu.

"Pravila sam dogovore sa policijom da se nađem na ručku ili kafi sa Zoranom, ali nije došlo do susreta. Trebala sam da imam pratnju i da budem ozvučena", kaže Rada.

Zoran je sebe predstavio kao osobu sa božanskim moćima.

"On je umislio da je bog, da ima neku čudnu moć i da njome može da upravljati i mojim životom. U nekoliko poruka je rekao da mi se sprema neko zlo i da on može pomoći.Prijalo mu je da čuje od mene da je važan, bitan", kaže Rada.

Rada se sa Zoranom dopisivala nekoliko sati pred pomen, u tri sata ujutro.

"Mislim da je Jelena bila divno stvorenje, verujem da ju je voleo, ali mi je nejasno kako ju je tako brzo preboleo. Mislim da ne ličim na Jelenu, bar se meni tako čini", rekla je Rada.

"Brat mi je pomagao oko poruka, a jednom sam uspela da mu pošaljem pogrešnu poruku, ali me nije provalio", kaže Rada.

"Zoran uvek spava do tri, četiri popodne, nisam mogla da izdržim da se dopisujem sa njim non-stop morala sam da idem na posao, bila sam ljuta na sebe pa se to završilo kako se završilo", kaže Rada.

"Odlučila sam da ga prijavim policiji nisam mogla više da gledam linkove koje mi je slao, u vezi sa spasenjem, Bogom i svecima", dodala je ona.

"Slao mi je provokativne slike, poslednju sliku koju mi je poslao bio je nag do struka, a razmenjivali smo intimne poruke, seksualne prirode", kaže ona.

"Mislim da Zoran nije ubio Jelenu, ali da zna ko jeste. Možda je to neki sektaški obred", rekla je ona.

"Nejasno mi je da žudi za drugim ženama posle toliko kratkog vremena od smrti njegove supruge", kaže Rada.

Ona je dodala da policija zna da je ovo istina i da svi koji imaju njegov broj znaju da je ovo istinita prepiska.

 

 

Komentari (19)

GLUMICA

02.06.2016 21:53

upravo gledam na tv intervjuu Rade iz Beca. 100 % JOJ VERUJEM ....a i dalje sam misljenja da je Zoran preko nje (znajuci da je pracen i osumnjicen) hteo da policiju navede da pomisli da je Jelenu ubila SEKTA a ne on. ZAPREPASCENJE,zena iz Beca poziva policiju u BG a oni i neznaju Zoranov broj niti prate njegove prepiske a ni fejsbuk. BILI SU ZATECENI kaze.pET PUTA INM ZENA SLIKALA I SLALA MELOM PREPISKE, STEFANOVICU....POLICIJA SPAVA....on ce ubiti jos nekog a i ono dete je u OPASNOSTI....

Kolacici

02.06.2016 23:01

@GLUMICA - Nije mi jasno zasto je trazila da joj se zamagli lik ako Zoran zna kako izgleda jer su medjusobno jedno drugom slali slike i komunicirali preko facebooka? Na pocetku emisije istice kako zeli da joj lik bude zamagljen iz razloga da Zoran ne bi video kako ona izgleda.Mozda ja nesto nisam razumela????;)

sremica

03.06.2016 02:18

@GLUMICA - @Kolačići Nisi razumela da je fotografija na tom fb profilu u stvari fotografija njene maloletne ćerke... na žalost svog normalnog sveta, ali je činjenica da policija koristi takve osobe da bi izvikli neke informacije od njih... Nije Rada kontaktirala policiju nego policija nju!

posmatrac

02.06.2016 22:09

Ocemo Mitrovica i J. Golubovic, pustite Radu , sta ona zna o tome ?

milan

02.06.2016 22:10

to je sve deo istrage kakva rada kakav beč zar neko veruje da je sve ovo slučajno

pa odavno je jasno

02.06.2016 22:49

Neko Mnogo Velik stoji iza Marjanovica....

GLUMICA

03.06.2016 11:51

@pa odavno je jasno - mozda Lazanjski,koji je bio pacijent zorke vracarke

Sanja

02.06.2016 23:06

Ima li iko normalan u ovoj drzavi, u policili?! Na sta sve ovo vise lici. Zoran je psihopata a policija ispada totalno amaterska i nesposobna. Ovo je sramota.

ddd

02.06.2016 23:19

Koliko popularnosti posle smrti jedne mlade zene. UZAS

Ja

02.06.2016 23:21

Ma dajte ljudi dosla glu*aca iz Beca da nam ovde tumaci sta je on hteo da kaze a sama ne zna da tecno govori srpski. Zarad pet minuta slave je pisala coveku koji je u zalosti provokativne poruke i slala gole slike. A pritom u citavoj prepisci on odgovara hladno i nezainteresovano. Ona je jako kompetentna da nama tumaci sta znace njegove reci koje je na googlu trazila. Covek je u situaciji da mu je verovatno lakse da sa nekim razmeni poruke da ubije vreme a ona iakoristila to da zarad malo slave.

Caca

03.06.2016 09:18

@Ja - Bravo za komentar. Kakva guska vidis joj i na toj zamagljenoj faci da nije normalna cim se sama uplela u tako nesto. Ona ce da odande da resi slucaj. Baba devojka i sad kao on je nju smorio a ona je htela da nastavi sa istrazije ne bi li joj nesto rekao... Dragi mozgu ne dostajes joj.

Dema

02.06.2016 23:21

Ova žena mi deluje iskreno.A i valjda ne bi bila luda da javno kaže da je o svemu obavestila policiju i poslala im njihovu prepisku,ako to nije tačno.I sam Zoran je potvrdio da se dopisivao s njom,ali tvrdi da su poruke montirane.Policiji nije teško da proveri ko priča istinu.Nezavisno od toga da li Zoran ima veze sa ubistvom ili ne,njegove poruke su šokantne i jasno ukazuju na sektaško ponašanje.To ne mora da znači da je član neke sekte,ali svakako da ima neka sektaška uverenja i stavove.

Ceca

02.06.2016 23:24

Jao sto me je ovaj Zoran razocarao:((((( a bila sam ubedjena da je dobar covek i nepravrdno blacen.Neznam dali je ubica ali kreten jeste. Sta ti je ovo trebalo covece?!

AKO

02.06.2016 23:25

O Zoranu znamo sve, sada treba istraživati policiju; oni su zamutili slučaj. Neko dobro koči u istrazi ovog monstruoznog zločina.

sremica

03.06.2016 02:08

Niti je Jelena bila devica niti je hrist bio njen mladoženja!

Andja

03.06.2016 12:14

@sremica - Sram te bilo ... Zena je izgubila zivot na izuzetno svirep nacin ... ostavila za sobom jedno neduzno detence koje ce vecito ceznuti za njom . ostavila bolesnu majku koja bez nje bukvalno nema smisao zivota ... Svo troje su zrtve a ti nadje da osudis zrtvu ..

stevan

03.06.2016 06:00

dosta više ovaj novinar već postaje bezobrazan ostavite porodicu na miru ,kako bi se vi osećali da neko vas blati po novinama .neka policija radi svoj posao,

GLUMICA

03.06.2016 07:48

@stevan - pa toj porodici je ubijen najmiliji a oni se ponsasaju kao idioti a ne mi...oni sami sebe blate a znaju da su u g.vnima do guse

Tuga

03.06.2016 12:17

Ko stiti Marjanovice?