Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Žitelj romskog naselja A. J. (47) svirepo je usmrtio Sašu J. (43) posle dugogodišnje netrpeljivosti između dve porodice.

A. J. (47) iz sela Brestovac kraj Leskovca iz pištolja je izrešetao komšiju Sašu J. (43), pa ga dotukao kocem! Ubica je odmah uhapšen i protiv njega je pokrenuta istraga.

Reč je o pripadnicima romske nacionalnosti čije su porodice godinama bile u lošim odnosima. Zločin se desio u 8.30, nedaleko od lokalne mahale na putu za susedni Pukovac. Ubica je na putu presreo Sašu, koji je išao pešice sa svojom suprugom (32), i bez reči ispalio u njega tri metka.

Očajna supruga, koja je bila očevidac krvoprolića, izjavila je da je A. J. nakon pucnjave svirepo izudarao kocem Sašu kako bi bio siguran da ga je ubio.

- Presreo nas je biciklom i odmah iz džepa izvukao pištolj i uperio ga u mog muža. Ispalio mu je je tri hica u stomak i grudi. Posle je uzeo kolac i njime ga dokrajčio. Hteo je i mene da ubije, ali sam nekako uspela da se odbranim. Prišla sam do supruga da mu pomognem, međutim nije mu bilo spasa - rekla je D. J., ubeđena da je ubistvo planirano:

- Krenuli smo u Pukovac da platimo građu koju smo uzimali za kuću. On je nas pratio od ranog jutra i verovatno je čekao da se malo udaljimo iz mahale.

Pročitajte još:

 

Šta je konkretan motiv ubistva za sada nije poznato. Pojedini meštani mahale pričaju da je Saša dan ranije navodno pretukao suprugu i tasta A.J., ali supruga ubijenog Saše to demantuje. Ona tvrdi da netrpeljivost između dve porodice datira od pre pet godina, kada se A. J. posvađao sa Sašom oko drva za ogrev.

- Od tada je on sa još dvojicom komšija tri puta pretukao Sašu i pretio nam pištoljem... Od stalnih provokacija nismo smeli na ulicu da izađemo, kao ni naša deca. Sve smo to prijavljivali policiji, ali uvek je nekako ispadalo da je moj muž kriv, a njemu tada ni pištolj nisu oduzeli. E, sad je za sve kasno - izjavila je D.J.