Nasilje, batine, silovanje, mučenje,
Shutterstock, ilustracija
Nasilje, batine, silovanje, mučenje,

Shutterstock, ilustracija

Nasilje, batine, silovanje, mučenje,, Foto: Shutterstock, ilustracija

Maja Obućina, očajna majka ove devojčice, kaže da je početkom ove nedelje sa svojom mezimicom preživela pravu agoniju kada je saznala šta se događa. Sve je počelo pre nekoliko dana neprekidnim pritiscima internet predatora na Instagramu da mu pošalje fotografije bez odeće. Slučaj je kulminirao u momentu kada se devojčica uplašila da stvarno može nešto da joj se desi, pa je odlučila da sve kaže majci. 

hitna pomoć, policija

Alo!/D.S.

Majka iz bezbednosnih razloga nije želela da otkriva mesto stanovanja, ali je u izjavi za „Alo!“ rekla da živi u zapadnoj Srbiji i ispričala je neprijatno iskustvo koje će pamtiti do kraja života.

Pretnje

printskrin

Pretnje, Foto: printskrin

 

 

- Moja ćerka u avgustu puni 14 godina. Dotični, ne znam kako da ga nazovem, slao joj je poruke sa Instagram profila „Stojan_corelli“. Prvo je od nje tražio da mu pošalje slike bez majice i pantalona, a pošto je odbila, počeo je da joj preti da će ubiti nju i njene roditelje - priča vidno potresena majka žrtve.

Žrtva dobila zaštitu

Majka kaže da se nemili događaj najviše odrazio na devojčicu, žrtvu predatora. - Ćerka je bila uplašena i nervozna, ali sam je smirila i sada se oseća dobro. Rekla sam joj da sam prijavila sve što se desilo i da ništa ne treba da brine. Pričala sam sa njom i ona se sada oseća sigurnije jer zna da je neko štiti - kaže majka.  

Ona navodi da ne želi da nagađa šta bi se dogodilo da je njena ćerka iz straha odgovorila predatoru.

- Sva je sreća da sa ćerkom imam takav odnos da mi sve kaže. Drago mi je što se ne plaši da o svemu razgovara sa mnom. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da nije smela sve da mi ispriča i da je pristala na ucene - kaže majka devojčice.

18+
Klikni da vidiš sliku
Jovana Božović

Privatna arhiva

 

Prema njenim rečima, prepiska i morbidne pretnje koje je devojčica dobijala od predatora nisu trajali dugo, jer joj se dete odmah poverilo strahujući da će im se desiti nešto strašno.

Pretnje

printskrin

Pretnje, Foto: printskrin

- Ćerka je odmah tražila pomoć od mene, uplašila se da će taj neko ispuniti svoje pretnje, ipak je ona još dete. Rekla mi je: „Mama, treba mi tvoja pomoć.“ Pokazala mi je sa kojeg profila joj stižu preteće poruke i poslala mi je prepisku. Preplavila su me u tom momentu razna osećanja, bes, strah, nemoć, jer mi se dete uznemirilo, to je užasan osećaj. Učinila sam sve kao majka da je zaštitim - navodi naša sagovornica, kojoj je ovo gorko životno iskustvo dalo snage da se ozbiljno uhvati u koštac sa onima koji prete deci.

Pretnje

printskrin

Pretnje, Foto: printskrin

 

- Ni časa nisam sedela skrštenih ruku. Obratila sam se organizaciji „Stop pedofiliji“, što bih savetovala svakoj mami ako se desi da joj dete dobija ovakve poruke. Hvala divnim ljudima koji su mi izašli u susret i koji su mi rekli šta treba da radim da bih zaštitila svoje dete. Odmah su me savetovali da slučaj prijavim najbližoj policijskoj upravi i to sam i učinila. Savetujem roditeljima da sa svojom decom o svemu razgovaraju otvoreno da pedofili ne bi mogli da im naude - navodi majka Maja.

Uprkos pozitivno rešenoj situaciji, u vazduhu ostaje da lebdi otvoreno pitanje: „Šta biva sa decom koja se jednom iz straha skinu pred predatorom, šta sledi nakon toga?“

PROČITAJTE JOŠ: