NAJNOVIJE INFORMACIJE Tragičan kraj potrage za pilotom kod Ečke

U avionskoj nesreći, jutros oko 8,30 sati u blizini aerodroma Ečka, kilometar prema Lukićevu, poginuo je pilot V. B. (47), dok je izvodio akrobatski let.

pad aviona
pad aviona, Foto: pink.rs

 

* Istraga je u toku, a obavljaće je u dva pravca

* Avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka

* Poginuo je pilot Vladimir Bulat (47)

 

Pilot je nastradao u sportskom avionu "Zlin 526F".

Istraga je u toku, a obavljaće je u dva pravca, jednu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća. Tokom istrage trebalo bi da bude utvrđeno da li je u pitanju mehanički kvar ili pogrešna procena pilota.

"ČUO SAM JAUK, ŽENA JE POČELA DA VRIŠTI" Svedoci pucnjave na Zvezdari, ranjena DIREKTORKA BANKE: Ležala je pored mog automobila!

Pilot Aleksdandar Marić u izjavi za Tanjug objašnjava da "kod određenih figura koje se izvode, mora dobro da se proračuna sigurna visina za bezbedno izvođenje".

pad aviona
pad aviona, Foto: pink.rs

"Neki akrobatski piloti lete na minimalnoj sigurnosnoj visini da bi avion izvukli iz nepravilnog položaja, što niže. Tako deluje efektnije na publiku koja gleda. To su figure koje piloti izvode na aeromitinzima, recimo", kaže Marić.

SPECIJALCI OPKOLILI AERODROM! Kontradiverziona češlja "Nikolu Teslu", avion premešten 3.000 metara, traga se za OVOM OSOBOM!

Napominje da je pogrešna procena može da bude kobna.

"Ako se pogreši u proračunu, onda avion nema dovoljnu visinu da se izvuče i urdari u zemlju. Takvih tragedija bilo je dosta u svetu", kaže Marić za Tanjug.

Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli su na lice mesta kako bi obavili uviđaj, kazao je rpethodno za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

Naveo je da je avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka.

"BRINUO JE O BRATANICI KADA JOJ JE OTAC UMRO" Upucao ga, seo na travu, pa rekao komšijama: Sad ZOVITE POLICIJU!

Pink je preneo da je sportski avion kojim je upravljao pilot Vladimir Bulat (47), pao je jutros kod sportskog aerodroma Ečka kod Zrenjanina.

Bulat, koji je inače predsednik Aerokluba Zrenjanin, izvodio je akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi