Dete u rupi
Shutterstock
Dete u rupi

Shutterstock

Dete u rupi, Foto: Shutterstock

Crni utorak u Srbiji! Troje dece tragično je nastradalo u istom danu! Devojčica (2) iz sela Velika Greda kod Vršca upala je u jamu punu vode i udavila se, M. S. (14) iz sela Ravni kod Užica se obesio, dok je A. O. (15) iz Bačke Topole nađen mrtav posle žurke u porodičnoj kući.

Pročitajte još:

Devojčica L. F, stara svega dve godine, udavila se u utorak, oko 14 sati, u dvorištu porodične kuće u selu Velika Greda kod Plandišta. Kako saznajemo, devojčica je s petoro braće i sestara bila u kući, ali se iskrala baki koja ih je čuvala i izašla napolje. Nehotice je upala u jamu pune vode u dvorištu i udavila se! 

Prema rečima poznanika porodice, nesreća se dogodila dok je baka bila u kući s ostalom decom.

Dečak iz Užica se obesio

Učenik sedmog razreda M. S. (14) iz sela Ravni kod Užica obesio se juče u porodičnoj kući u kojoj je živeo s roditeljima. Njegovo telo pronađeno je u pomoćnom objektu kuće. Nije poznat razlog zbog kojeg je digao ruku na sebe, a dalja istraga treba da utvrdi tačne okolnosti tragedije.

- Baka je bila zadužena da čuva malecku L. F. i njenu braću i sestre. Dok je radila u kući i bavila se drugom decom, devojčica se neopaženo iskrala i otišla u dvorište. Jadna žena nije ni primetila da je dete nestalo. Kada je baba primetila da je u kući nema, uspaničeno je istrčala u dvorište i počela da je traži. Pošto je nije našla, krenula je ka jami u dvorištu, gde je zatekla stravičan prizor. Dete je mrtvo plutalo u vodi. Počela da jauče i doziva u pomoć, a onda je u agoniji uskočila u rupu i izvukla devojčicu. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali je devojčica već bila mrtva - navodi izvor blizak istrazi.

Uprkos borbi lekara, mogla je samo da se konstatuje smrt devojčice. Telo deteta prevezeno je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Prema prvim informacijama, smrt je nastupila davljenjem.
- Ne poznajem ih ja, niti ih bilo ko u selu dobro poznaje, jer su se nedavno doselili iz Bosne. Bračni par pored devojčice ima još petoro ili šestoro dece, a nastradala devojčica je najmlađa - navodi jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Preporučujemo još:

Nije poznato čemu je služila jama u dvorištu u kojoj je devojčica stradala, a okolnosti pod kojima se dogodila nesreća još se utvrđuju.