Nesreća u Subotica
Alo.rs/M.Obadić
Nesreća u Subotica

Alo.rs/M.Obadić

Nesreća u Subotica, Foto: Alo.rs/M.Obadić

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutru oko 7 časova desila na putu Subotica-Bajmok poginuli su Jugoslav Pujin (46) iz Bajmoka i Pajo Peić Tukuljac (55) iz Mišićeva, obojica iz subotičke opštine. Stradali muškarci poginuli su na licu mesta, a saobraćaj je na toj deonici puta bio u prekidu četiri sata.

Nesreća se dogodila na Tavankutskoj raskrsnici, na putu Subotica-Bajmok, oko tri stotine metara od benzinske pumpe, a kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada je Pujin pretičući kamion iz pravca Bajmoka usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom „sitroen“ i direktno se sudario sa automobilom kojim je upravljao Tukuljac. U saobraćajnoj nesreći učestvovalo je i treće vozilo, koje je naletelo na udes, ali je prošlo sa manjim oštećenjima.

Ukleta raskrsnica

Jugoslav se vraćao s posla iz Subotice i kretao se prema Bajmoku, a dok je preticao teretno vozilo neprilagođenom brzinom došlo je do sudara. Pajo Peić Tukuljac je išao na posao iz suprotnog pravca. Saobraćajna policija obezbedila je put na kojem se nesreća dogodila i preusmeravala je vozače na druge pravce - Tavankutsku obilaznicu, preko Ljutova i Novog Žednika. Oko 11 časova saobraćaj je normalizovan.  

Žena stara 45 godina koja se nalazila u automobilu je van životne opasnosti i ona je zbog zadobijenih povreda zbrinuta u Opštoj bolnici u Subotici.

- Na mesto nesreće ubrzo su stigli policija, vozila Hitne pomoći i vatrogasci. Prizor je bio stravičan. Od siline udara, automobili su se prevrnuli potpuno smrskani. Bilo je povređenih, ali su dvojica smrtno stradala na licu mesta. Njihova beživotna tela su nadležne službe izvlačile iz uništenih automobila, a drugima su ukazivale pomoć - kaže za „Alo!“ jedan od očevidaca nesreće.
Pujin je bio izuzetan čovek, ali je imao tragičan život - kaže za „Alo!“ njegov prijatelj koji želeo da ostane anoniman.

- Radio je kao policajac, a u sastavu policije bio je na Kosovu, gde je ranjavan. Radio je za Ministarstvo unutrašnjih poslova do pre godinu dana, ali je odlučio da ode u Slovačku trbuhom za kruhom i pre nekoliko dana se vratio u Bajmok. Jugoslav je radio u nekoj fabrici u Slovačkoj - kaže on.

Pre tri godine imao je težak udes tokom vožnje motociklom u centru Bajmoka i tada je zadobio teške povrede. Pre osam godina mu je nastradala ćerka od 15 godina. To ga je slomilo. Bio je dobar, uporan i vredan. U šoku sam zbog nesreće. Iza sebe je ostavio sina i suprugu - rekao je prijatelj stradalog Jugoslava.