Zoran i Jelena Marjanović
privatna arhiva
Zoran i Jelena Marjanović

privatna arhiva

Zoran i Jelena Marjanović, Foto: privatna arhiva

"Kasnije sam saznao da je na tom mestu gde sam video da oni silaze, podignuta spomen-ploča Jeleni Marjanović".

U Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

U nastavku dokaznog postupka sudija Jelena Škulić nastavila je da ispituje svedoke, a među njima je i Jelenina sestra Teodora Krsmanović, koja je na prošlom suđenju izostala iz zdravstvenih razloga.

Tokom svedočenja Teodora je rekla da je Jelena Zorana jako volela i da bi ga branila čak i kad bi se naljutila na njega zbog nečega, čak i kad bi je nazvao "tetka".

- Ja se sa Jelenom nikada nisam posvađala, ali sam bila ljuta na nju jer sam videla da trpi pritisak u kući, a da ona o tome ćuti. Kada sam joj rekla zašto nekad ne kaže nekome nešto, ona mi je rekla "videćeš kad se budeš udala". To se desilo u februaru, pre ubistva, kada sam bila kod nje za Janin rođenadan. Posle toga se nismo videle, ali smo se redovno čule - rekla je Jelenina sestra na sudu i priznala sudiji tokom svedočenja da je malo uplašena.

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke

Vladimir Marković,Alo

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke , Foto: Vladimir Marković,Alo

Među svedocima je i Milan Radić, biciklista koji se kobnog dana našao u blizini mesta zločina.

- Dugo godina vozim bicikl tu jer je pristupačan teren. Vozio sam i tog 2. aprila. Od kuće sam krenuo oko 16:30 sati, a od kuće do Crvenke treba mi nekih 30 minuta. To je oko 10 km vožnje. Na jedno 250 metara od kuće, kako sam krenuo, video sam dve osobe koje silaze niz nasip. Muška osoba koja je išla niz nasip imala je maskirne pantalone i crnu jaknu, a sa njegovog boka video sam ženu koja je imala sivi donji deo trenerke i gornji deo joj je bio crvenkast, više boje kajsije. Imala je tamnu kosu, dužine do plećke, nije bila vezana u rep. Kasnije sam saznao da je na tom mestu gde sam video da oni silaze podignuta spomen-ploča Jeleni Marjanović - rekao je Radić.

Međutim, u daljem ispitivanju, svedok nije bio siguran koga je zapravo video kod ozloglašenog nasipa.

- Ne mogu da tvrdim da su te dve osobe koje sam video Zoran i Jelena, ali video sam ih između 17:05 i 17:10. Na toj čistini puta nisam video nikakvo vozilo. A sutradan sam saznao šta se sve izdešavalo. U trenutku kad sam video dve osobe na nasipu udaljen sam u nasipu oko 150 metara. Na putu nije bilo ljudi, na igralištu nije bilo nikoga - dodao je Radić.

U sudnici je Dragan Prvulović ispričao šta je video 2. aprila, dana kada je ugašen život pevačice.

- 4. aprila mom sinu je bio rođendan, pa sam njega, dvojicu drugara, ćerku moju i sada već bivšu ženu vozio negde da oni igraju fudbal. Tada sam živeo u Krnjači. Na levoj strani sam video Zorana, ćerkicu i Jelenu. Oni su tu razgovarali, Jelena je otišla na nasip da trči, a Zoran je ćerkicu uzeo za ruku i krenuli su u šetnju pored kanala. Ono što mi je u tom trenutku upalo u oči jeste beli jugo u lošem stanju, malo brže je vozio, u njemu su bila dva momka. U jednom trenutku taj jugo je stao, jedan momak je ušao, a drugi izašao. Nastavio je da vozi ka Borči, u pravcu u kom je trčala Jelena. Mi smo otišli odatle oko 18 sati kući, a na nasipu smo bili oko 15.30. Sutradan sam video na vestima da se traga za belim bmw-om. Odmah sam se javio policiji. U jednom trenutku sam silazio do Dunva, ali samo da pokažem ćerki gde sam se kupao. Takođe, video sam ženu sa kozama, ali mnogo kasnije pošto je Zoran krenuo u šetnju, a Jelena otišla da trči. Ja i supruga smo sve vreme sedeli na balvanima dok su sin i drugari igrali fudbal - rekao je u sudnici Prvulović.

Suprug Zoran nije skrivao tugu

Petar Marković

Suprug Zoran nije skrivao tugu, Foto: Petar Marković

Baka koja je čuvala koze: Sa devojčicom je bio čovek sa repom, u crnim pantalonama star oko 60, 65 godina 

Danas je svedočila i Radosava Marinković, baka koja je kobnog dana čuvala koze na nasipu, bukvalno pored svoje kuće.

- Ja sam kao i svakog dana i tog negde oko 16.4o izvela koze. Prvo sam videla čoveka sa detetom, a iza balvana je bila žena, kratke plave kose sa četvoro dece koji su se igrali sa loptom. Čovek sa detetom je bio desno od nasipa. Dete je u jednom trenutku potrčalo ka kozama, ali ju je taj čovek pozvao. Ne znam da li je rekao: "Dano ili Jano". Čovek je išao sa detetom ka nasipu. Na njemu je bilo dvoje kola. Jedna su bila siva, druga zlatna . Bila sam na tu do 18.45 sati. Iz zih zlatnih kola je u mene gledoa jedan čovek gore je imao kratku, dole dužu kosu. Okrenula sam glavu. Sutradan sam čula šta se desilo - ispričala je Radosava.

Ona je rekla i da je u jednom trenutku videla 4,5 kola koja su u istom trenutku otišla s nasipa. Rekla je i da je čovek koji je viđen sa detetom imao rep, na sebi crne pantalone, i da je starosti oko 60, 65 godina.

Svedočio je i policajac Aleksandar Knežević, koji je obezbeđivao nasip uveče , 2. aprila od 20 sati do ujutro u 8 sati, 3. aprila.

Suđenje Zoran Marjanović

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Suđenje Zoran Marjanović, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

On je rekao da je kada je došao na smenu na nasip tamo zatekao Zorana Marjanovića i da su mu tada kolege rekle da je to suprug ubijene pevačice.

- Kada sam došao na nasip, gde me je poslala dežurna služba, zatekao sam tamo 10 do 15 građana i 3, 4 kolega iz UKP-a. Bio sam udaljen 300-400 metara odatle, da bi sprečio da ljudi dolaze, da ne dozvolim pristup. Kakva je bila vegetacija ne mogu da se izjasnim jer je bio mrak kada sam došao. Nije mi poznato a i niko od kolega mi nije rekao da je bilo šta našao od predmeta - ispričao je on.

Šta se do sada dešavalo na suđenju za ubistvo pevačice?

Na prošlom ročištu, održanom 27. februara, u nastavku dokaznog postupka svedočili su Zoranov otac Vladimir Marjanović, njihova kuma Vera Vukomanović i policajav Boris Pucić.

Trebalo je da svedoči i Zoranova majka Zorica, ali je sudu dostavljena medicinska dokumentacija koja potvrđuje da je ona imala šlog.