Suprug porodilje iz mokrina otkrio potresne detalje: "Da nisam zaspao možda bi sve bilo u redu"
alo.rs
Nenad Baukov
Nenad Baukov, Foto: M.O.

Kaže i da nije znao da je Danijela trudna iako sa njom ima četvoro dece.

- Danijela ima poremećaj hormona. Prirodno je krupna žena, a zimi se više ugoji. Nije ubila dete, nego se porodila u poljskom toaletu. Sve je brzo počelo. Nije uspela da se vrati u kuću. U suprotnom, pozvali bismo Hitnu pomoć. Beba je upala u poljski WC - kaže Nenad.

Zatim je opisao šta se juče dešavalo u dvorištu njihove kuće.

Preporučujemo:

- Vratio sam se iz treće smene i legao da spavam, ali me je iz sna probudila dreka. Prošlo je devet sati. Mislim da je bilo oko 9 i 15. Izašao sam u dvorište i čuo da se žena porodila u poljskom toaletu. Iz kuće je izašla i moja tašta. Kad sam ušao u poljski WC imao sam šta da vidim. Očigledno žena nije uspela da izvuče bebu, ali nije mogla, pa sam novorođenče ja izvukao. Pupčana vrpca je pukla jer je Danijela pokušavala da bebu izvuče - ispričao je Nenad.

Navodi da su do prve dve godine živeli u Novom Sadu:

- Da nisam zaspao možda bi sve bilo u redu. Niko nije namerno hteo da ubije bebu, niti bilo šta slično, o čemu su mediji već izvestili javnost. Pozvao sam Hitnu pomoć. Danijela i beba su sanitetskim kolima odneti iz Mokrina u kikindsku bolnicu. Beba je u Novom Sadu, a supruga u našoj bolnici. Dobro su. Osim malog Jovana imamo još troje dece. Sinovi imaju sedam i dve, a devojčica četiri godine - rekao je Nenad.

kuća u Mokrinu
Foto: M.O.

Kao što smo već pisali, po prijemu u kikindskoj bolnici, utvrđeno je da je novorođenče imalo posekotine na koži glave i na telu, dok je majka još imala posteljicu u sebi. Danijela je zadržana u kikindskoj bolnici na Ginekološko- akušerskom odeljenju dok je beba u inkubatoru prebačena u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Slučaj je u nadležnosti kikindskog Osnovnog javnog tužilaštva, a istražitelji su obavestili i Centar za socijalni rad, koji će preduzeti dalje koraku u skladu sa svojim nadležnostima. To znači da će procenjivati roditeljske kompetencije i preduzeti mere iz porodično-pravne zaštite.

Drama i pre pet godina

Danijela se 2015. godine teretila za čedomorstvo u Novom Sadu gde su prema rečima njenog supruga Nenada živeli do pre dve godine. Ona je tada bila osumnjičena da je udavila svoje tek rođeno dete, zamotala ga je u krpe i stavila u veš-mašinu kako bi ga sakrila od ostalih članova porodice. Ukućane je lagala da nije trudna, već da se radi o hormonskom poremećaju, o čemu je "Alo!" već izveštavao.

Nenad Baukov
Nenad Baukov, Foto: M.O.

- U policiji je tvrdila da je dete ispalo iz nje kada je otišla u toalet i da je bilo mrtvo. Slučaj je otkriven kada joj je pozlilo i kada je primljena u bolnicu. Tada je pozvala muža i rekla mu da donese dete koje je zavila u krpe i stavila u veš-mašinu - rekao je tada izvor "Alo!" blizak slučaju.

Istraga je tada pokazala da je Danijela rekla istinu, odnosno da se beba rodila mrtva.

Pročitajte još: