Stefan Filić
Facebook printscreen
Stefan Filić

Facebook printscreen

Stefan Filić, Foto: Facebook printscreen

Stefan Filić (19) iz Starog Sela kod Velike Plane ubijen je u ovom gradu dok je branio svog mlađeg brata (17) od grupe mladića!

Pretpostavlja se da je Filić s bratom i drugovima bio u diskoteci u subotu uveče, a da se kobna tuča desila ispred lokala. - Momci su bili u izlasku, a sve se desilo kada su krenuli kući. Grupa momaka, među kojima je bilo i maloletnika, napala je Stefanovog brata i počeli su da ga jure niz Ulicu Miloša Velikog. Stefan se suprotstavio napadačima kako bi zaštitio brata i tada je pretučen nasmrt - kaže naš izvor.

Šutirali ga u glavu

Prema njegovim rečima, batinaši su držali mlađeg Filića, dok su starijeg krvnički udarali.

- Tukli su ga rukama i nogama. Oborili su ga na asfalt i šutirali ga u glavu. Njegov maloletni brat bio je nemoćan da mu pomogne, a da tragedija bude veća, bio je primoran da gleda sve to - kaže izvor.

2 mladića u pritvoru

7 osoba učestvovalo u tuči

4 maloletnika dobila krivične prijave

Nakon što su batinaši unakazili Filića, razbežali su se. - Njega je u lokvi krvi i bez svesti zatekao policajac. Odmah je prevezen u beogradski Urgentni centar, gde je u ponedeljak preminuo - kaže izvor i dodaje da je policija uhapsila dvojicu mladića - N. B. (21) i M. P. (21), dok je protiv petorice momaka, od čega je četvoro maloletno, podneta krivična prijava u redovnom postupku za učestvovanje u tuči. - N. B. i M. P. su već saslušani u Osnovnom tužilaštvu i određen im je pritvor do 30 dana. Pošto je žrtva preminula, krivično delo će biti prekvalifikovano u teške povrede sa smrtnim ishodnom, te će predmet biti prebačen u Više tužilaštvo.

Motiv se utvrđuje

- Istraga je pokazala da su dvojica uhapšenih najviše udarala Filića, dok su ostali gledali. Utvrđeno je i da u tuči nije korišćeno nikakvo oružje, niti palice i motke - objašnjava sagovornik i dodaje da se ispituju motivi brutalnog ubistva. - Zasad nije poznato zbog čega su napadači nasrnuli na Filićevog brata, a potom i na njega. Moguće je da je još u diskoteci došlo do nekih čarki među njima - dodao je on.

Deca za primer

CELO SELO PLAČE ZA STEFANOM

Komšije iz Starog Sela o pokojnom Stefanu imaju samo reči hvale. - On je bio vukovac i spremao se da upiše Elektrotehnički fakultet. I on i brat su deca za primer, nikome na senku ne bi stali. Fini, vaspitani momci iz dobre kuće. Išli smo da izjavimo saučešće roditeljima, oni su van sebe i na lekovima su, dete im je nevino stradalo - pričaju meštani: - Stefanov brat je veoma potresen, gledao je kako mu ubijaju brata, a i sam se žali na bolove zbog udaraca koje je primio. Kuća im je puna, celo selo plače za Stefanom.

Komentari (5)

Sinisa

04.02.2020 23:03

Napred Srbijo na svaki tv kanal stavite rijaliti jer tamo ima sve sto treba za ovakav olos sto bije nevine i neduzne mladice.

S

04.02.2020 23:26

Joj boze...Tuga.Jadan decak. Osuditi,lisiti zivota monstrume!

Gradjanin

04.02.2020 23:52

Maloletnike koji ubiju treba tretirati isto kao i punoletne! Roditelje takodje kazniti !

zagor

05.02.2020 06:12

Jadan dečak. Treba ta govna zatvoriti na po 20 god a tami ce vec imati priliku da se biju, dokazuju!!

Kazna

05.02.2020 16:40

Oko za oko zub za zub. Jedino tako moze.