Sahrana troje ubijenih u Surčinu
Alo/Masanori Jošida
Sahrana troje ubijenih u Surčinu

Alo/Masanori Jošida

Sahrana troje ubijenih u Surčinu, Foto: Alo/Masanori Jošida

Neđa Šubara (42) iz Ugrinovaca, njegova majka Darinka (75) i tetka Milja Petković (80) koje je, kako se sumnja, ubio Dragoslav Jovanović (25) sa tri pomagača, zbog duga od 2.000 evra, sahranjeni su juče na Novom groblju u Dobanovcima. Sahrani su prisustvovali članovi porodice i prijatelji, od kojih su mnogi došli iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Članovi porodice primali su saučešće na ulasku u groblje. Sanduci ubijenih bili su prekriveni cvećem, a najglasnija u kuknjavi bila je Neđina strina, koja je sve vreme dozivala njegovo ime.

- Neđo, dušo moja, što mi barem tebe ne ostaviše! Srce me boli za tobom, nema ko da mi vrata otvori. Kako će sad strina bez tebe?! Pustite me, srce me boli, pustite me da kažem šta mi je na duši - naricala je Neđina strina dok su ostali rođaci pokušali da je smire.

Futog

Alo!

Za Neđom je glasno tugovala još jedna rođaka koja je plačući vikala da su joj vrata Neđine kuće sada zatvorena. Neđina nevenčana supruga tiho je plakala, a pridržavale su je prijateljice. Dok su dva sveštenika držala opelo, vladala je mučna tišina.

- Nadam se da će gospod Bog oprostiti njima grehove i dati im mir. Ljudski je tugovati, a treba verovati u večni život - rekao je sveštenik.
Najpre su u raku položili Neđu, potom njegovu majku s leve, a tetku s desne strane. Sveštenik koji je držao opelo na kraju je održao dirljiv govor u kojem je okupljenima poručio da se „ne predaju i ne prestaju da veruju“.

Snežana Nena Milić

Privatna arhiva

Neđu, Darinku i Milju, koliko je do sada poznato, 6. juna u njihovoj porodičnoj kući ubio je Dragoslav Jovanović (25), sin Surčinca Ljubomira Jovanovića Staklenog, koji je sina na kraju i prijavio policiji. Naime, Jovanović je kobnog dana upao u Šubarinu kuću sa tri prijatelja, njega, majku i tetku vezao, a potom dve nesrećne žene mučio do smrti. Kada su preminule, hicima iz pištolja ubio je i Neđu Šubaru, koji je iživljavanje nad najbližima morao da gleda gotovo 24 sata. Nakon toga njihova tela automobilom su prevezli do Jovanovićevog placa u Surčinu i u zapuštenom delu dvorišta, bacili ih u septičku jamu.

Klupko nezapamćenog zločina, počelo je da se odmotava posle nekoliko dana, kada je Dragoslav na Novom Beogradu pokušao da ubije suprugu Teodoru (25), a zatim je pucao sebi u glavu. Motiv za stravičan zločin, koliko su policiji ispričali Jovanovićevi saučesnici, bio je novac koji je Šubara Dragoslavu ostao dužan za stan koji mu je prodao.

Leskovac

Google street view

Hronologija

- Dragoslav i Miloš S. upali u dom žrtava
- Miloš S. vezao ih je selotejpom, a Dragoslav ih ubio
- Tela su prebacili u Šubarin BMW X5
- Žrtvama vezali cigle oko vrata i bacili ih u septičku jamu
- BMW X5 odvezli na pranje, kako bi uklonili tragove krvi, a zatim je Dragoslav pokušao da automobil prebaci na sebe

Pročitajte još: