FBI POTVRDIO Srbin pristao da ga izručimo Americi!

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izrurčenje Sjedinjenin Američkim Državama sprskog državljanina A.S, koji je prilikom saslušanja krajem septembra izjavio u sudu da želi da bude izručen SAD po pojednostavljenoj proceduri.

FBI
FBI, Foto: EPA

O molbi SAD za izručenje ostalih 10 osumnjičenih za računarske prevare putem raznih investicionih platformi još nije odlučeno, jer su se oni protivili izručenju, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

S obzirom da je A.S. saglasan sa izručenjem SAD, izostaće podnošenje žalbe, i o njegovom izručenju uskoro će odlučiti ministar pravde Srbije koji treba da za to da saglasnost.

Da li Srbija treba da izruči hakere Americi?

Ukupan broj glasova: 452

 • Da: 19% (86)
 • Ne: 81% (366)

Ovo je prvo izručenje srpskog državljanina u SAD u skladu sa bilateralnim Ugovorom o izručenju između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država od pre dve godine.

Osumnjičeni za međunarodne računarske prevare, saslušani su 30., septembra pred sudijom za prethodni postupak Posebnog odeljenjem Višeg suda u Beogradu i tada im je produžen pritvor u kojem su od hapšenja krajem jula.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji domaćih istražnih organa i američkog FBI, zbog sumnje da su organizovanom prevarom, putem lažnih investicionih platformi, pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dug Srbiji
  27/10/2020 - 20:48
  A koliko ima srpskih dijasporovca koji zive u Svajcarskoj i Nemacki i nisu platili porez Srbiji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi