Srbi uhapšeni u Rumuniji
Pressalert
Srbi uhapšeni u Rumuniji

Pressalert

Srbi uhapšeni u Rumuniji, Foto: Pressalert

Srbi u centru pažnje u Rumuniji! Petorica srpskih državljana, među kojima i četvorica navodnih MMA boraca, uhapšeni su nedaleko od Temišvara jer su u cisterni umesto gasa prevozili nekoliko stotina kutija cigareta!

Policija

Alo!/Dejan Briza

Policija je u nedelju uveče zaustavila cisternu beogradskih tablica, koja je u Rumuniju ušla preko prelaza kod grada Žambolija. Od vozača su tražili da provere cisternu, a vozač je pokušao da ih prevari, tvrdeći da je rezervoar pod pritiskom, pošto, navodno, prevozi gas. Međutim, policajci su bili uporni i otkrili su ogromno skladište cigareta „ašima“, koje su među najtraženijima na crnom tržištu. U „mercedesu“ A klase, koji je bio u pratnji cisterne, bila su četiri MMA borca, koji su nadgledali cisternu. Rekli su da idu na takmičenje, ali nisu znali da kažu ni gde se niti kada se održava to takmičenje, zbog čega su odmah bili sumnjivi.

Vađenje cigareta trajalo je celu noć, jer su kutije bile pažljivo postavljene u prazna mesta u rezervoaru.

- Da cisterna nije služila za prevoz nafte ili gasa, dokaz su unutrašnji zidovi koji su potpuno zarđali - naveli su lokalni mediji.

Sumnja se da je njihov cilj bio da cigarete dostave partnerima, a zatim da se vrate u Srbiju. Grupa je, kao se sumnja, to radila na svakih 15 dana, a cigarete su iz Crne Gore stizale u Srbiju, a potom su transportovane u Rumuniju. Jedan od uhapšenih se čak smeškao i pozdravljao snimatelja, dok ga je policija vodila s lisicama na rukama. 

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva