Sonja Ivković
Youtube printscreen
Sonja Ivković

Youtube printscreen

Sonja Ivković, Foto: Youtube printscreen

"Novinarku Ivković je uhapsila kosovska policija kao kriminalca sa lisicama na rukama i sprovela u policijsku stanicu u Gnjilane. Nakon pritvaranja i višesatnog zadržavanja novinarka Sonja Ivković je puštena, ali joj je automobil zadržan u kosovskoj policiji", kaže se u saopštenju.

Najoštrije osuđujuću hapšenje i pritvaranje Sonje Ivković, redakcija ističe da je ona 25 godina novinar lista Jedinstvo i veliki profesionalac.

SRBI DRHTE OD STRAHA! U Štrpcu se pojavilo nešto baš strašno! (FOTO SA LICA MESTA)

NEŠTO NIJE U REDU! Nakon sastanka odbili da se obrate novinarima, prištinski mediji ćute, niko ne zna šta se dešava!

"Sumnjamo da ovo hapšenje ima političku pozadinu i da je naša novinarka uhapšena isključivo zbog svoje profesije, odnosno iznošenja istine u svojim tekstovima o teškom životu Srba u Kosovskom Pomoravlju, i falsifikovanju i otimanju srpske istorije na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju.

Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković

Indikativno je to, kako se navodi, šta su vojnici Kfora posle teksta Sonje Ivković u Jedinstvu 19. avgusta o Novobrdskoj tvrđavi i Srpskom pravoslavnom hramu Sveti Nikola sa naslovom "Istoriju prekrajaju, a teritoriju otimaju", nosali list ispred seoske prodavnice u selu Prekovce i propitivali meštane za novinarku Ivković, list Jedinstvo, kao i to šta misle o tom tekstu.

BRITANIJA POSLALA APEL! Njihova poruka upućena je narodu, a tiče se budućnosti Srbije!

NAPUŠTA KOSOVO ZAUVEK! Više se neće vraćati, pre odlaska poslao oproštajnu poruku svim Albancima!

"Obraćamo se svim novinskim udruženjima i institucije kod nas i u svetu i pozivamo ih da osude ovaj nemio događaj koji je direktno uperen na pretnje i zastrašivanje novinarke Ivković i svih srpskih novinara i medija na Kosovu i Metohiji koji iznose istinu, a da se osobe iz kosovske policije koji su hapsili, privodili i maltretirali našu novinarku Ivković pozovu na odgovornost", kaže se u saopštenju redakcije Jedinstva.

Podseća se da list Jedinstvo ove godine obeležava 75. godina postojanja i ističe da su ponosni na sve svoje novinare koji časno obavljaju svoj posao u izuzetno teškim okolnostima na Kosovu i Metohijii i kojima je vodilja isključivo istina.

Bonus video

Gori automobil na Pupinovom mostu!