Robert Kalinjak
B. Janačković
Nesreća slovačkog autobusa

B. Janačković

Autobus pun turista prevrnuo se kod Aleksinca, Foto: B. Janačković

On je sa delegacijom, stigao avionom na niški aerodroma „Konstantin Veliki“ i odmah se uputio u KC Niš gde je razgovarao sa petoro povređenih putnika koji su zadržani na lečenju u bolnici.

- Zahvaljujem se ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, ministarstvu zdravlja i svima koji su pomogli zbrinjavanje i lečenje naših građana posle teške saobraćajne nesreće. Svi povređeni će se vratiti večeras u Slovačku avionom, osim jedne građanke koja zbog povreda mora da bude zadržana na lečenju. Tela preminulih u saobraćajnoj nesreći biće prebačena prekosutra - rekao je Kalinjak.

Direktor KC Niš dr Zoran Radovanović kazao je da su svi povređeni sposobni za transport avionom osim jedne pacijentkinje koja je teže povređena.

Avion kojim je doleteo slovački ministar

B. Janačković

Avion kojim je doleteo slovački ministar, Foto: B. Janačković

- Sve pacijente smo iz Aleksinca prebacili u Niš, gde su ponovo opservirani. Sa ministrom je došao tim lekara i psihologa koji će pregledati povređene. Najverovatnije će samo jedna pacijentkinja ostati kod nas. Ona je bila životno ugrožena, ali više nije. Ima serijsku frakturu rebara i povredu karlice ali je sada stabilno - kaže Radovanović.

Slovački turisti koji su lakše povređeni u udesu smešteni su u jednom niškom hotelu odakle će sa zemljacima koji su u bolnici, večeras biti prebačeni avionom kućama u Slovačkoj.

Sa Kalinjakom, kako saznajemo, stigla su četiri lekara, jedan psiholog i dva sveštenika.

Komentari (2)

Nevena

21.06.2016 21:02

Eto kako se brine o svojim gradjanima! Da se to desilo Srbima u inostranstvu isla bi rodbina kako Ana i ume po njih!

Jana

21.06.2016 23:46

@Nevena - Uz saučešće i zaljenje zbog tragedije koj se desila treba dodati i ovo. Povređene su iz Aleksinca prebacili za niš i zbog očajnih uslova u kojima se aleksinački zdravstveni centar nalazi koji pre svega nehumani kako zbog dotrajalosti kreveta, dušeka, pomanjkanja posteljine, nehigijene...Iskreno se nadam da je ministar Lončar i to primetio dok je obilazio povredđene. A rečenica da su pacijenti koji su iz Aleksinca prebačeni za Niš ponovo opservirani nadam se da sama po sebi govori jos ponešto..