Hitna pomoć
J.I.
Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Prava drama odigrala se juče u Sremskim Karlovcima, kada je rotvajler napao i izujedao trojicu dečaka koji su šetali Balkanskom ulicom.

U napadu je teško povređen Ž. T. (16), kom je sa noge otkinut komad mesa veličine šake, dok su dvojica mališana, starosti 11 i 13 godina, zadobila lakše povrede.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, napad se dogodio oko 13 časova dok su se dečaci šetali ulicom. U jednom trenutku iz dvorišta je izleteo pas i krenuo razjareno ka dečacima. Ž. T. je hrabro stao ispred mlađih drugara sa namerom da ih zaštiti i umalo glavu izgubio. Dečak je mirno sve vreme pokušavao da umiri psa, ali je rotvajler zario zube u nogu i otkinuo mu veliki komad mesa, a potom je krenuo da ga grize po stomaku.

Tada su uskočili dečaci koje je Ž. T. pokušao da zaštiti, nekako su uspeli da ga izvuku iz čeljusti zveri i svi zajedno su utrčali u napuštenu kuću.

Preporučujemo još:

Ubrzo su obavešteni policija i Hitna pomoć, koja zbog razjarenog psa nije mogla da priđe povređenim dečacima da im pomogne. Najvisprenija je bila policajka koja je obišla kuću i kroz prozor ušla u objekat da bi dečacima pružila prvu pomoć. Nakon jednosatne drame pas je pobegao, pa su lekari decu prevezli u bolnicu.

- Čuo sam strahovit urlik, a zatim lavež psa. U početku nisam reagovao jer ima dosta lutalica, ali sam onda začuo i decu kako zapomažu. Sve je bilo jasno. Na ulici je bilo krvi, a pas je lajao i kidisao kao besan na kuću. Ubrzo su došli policajci, lekari, a i komšije su počele da se okupljaju - priča nam jedan žitelj Balkanske ulice.

Sremski Karlovci

Profimedia

Sremski Karlovci, Foto: Profimedia

On kaže da je čuo da je u pitanju vlasnički pas koji je istrčao iz dvorišta jednog komšije.

- U to ne mogu da budem siguran, jer u ovom delu ima dosta lutalica, i to velikih, koji idu u čoporu po šest-sedam njih. Čuo sam da se taj pas nakon napada sakrio u dvorište, ali da je uhvaćen oko 16 sati. Nadam se da je čipovan i da će se na taj način utvrditi ko mu je vlasnik - kaže nas sagovornik.

Izujedanim dečacima pomoć je pružena u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

- Sanirane su im povrede i sva trojica bi trebalo da budu pušteni na kućno lečenje. Dečak od 11 godina ima ogrebotine, drugi dečak (13) takođe je zadobio nekoliko ogrebotina tokom napada, dok 16-godišnjak ima ujedne rane na potkolenicama i trbuhu - rečeno u Dečjoj bolnici.

Komentari (1)

zoki

20.04.2019 11:36

I sta sad? Opet maratonski procesi? Valsnik pasa,ce proci sa mandatnom kaznom,jos ako je neki ( biznisman) A sta se decom? Kad ce vec jednom Drzava adekvatno reagovati? Mani te nas te price pa nebi zivotinje tako da.... nebi ali rade