Hitna pomoć
Alo!/ Dejan Briza
Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ona često pominjana narodna izreka koja kaže da nesreća nikad ne dolazi sama, potvrdila se nažalost u bačkom mestu Radičeviću, gde je u sredu popodne meštanin Momir Banović (50) izgubio život posle strujnog udara i pada sa metalne bandere, pošto je prethodno pokušao da dohvati papagaja koji mu je izleteo iz kuće.

- Tek što je naš Momir stigao kući s posla, izašao je na ulicu da bi namamio i uhvatio papagaja koji mu je pobegao. Prvo je pokušao da ga uhvati na terasi a kad je ptica preletela na žice, na obližnjem električnom stubu, probao je u prvi mah nekim štapom da ga domami, ali nije uspeo - priča Momirov stric Čedo Banović, očevidac tog tragičnog događaja.

Priseća se da se njegov sinovac popeo prvo do sredine te metalne bandere, ali nije mogao da dohvati svog pernatog ljubimca.

- U drugom pokušaju, kad je već bio blizu žicama, izgledalo je kao da se na trenutak zaledio i samo je pao leđima na beton i ostao da leži, nepomično. Šta da kažem, da li je to sudbina ili je bio trenutak napažnje ili nemara. Ne znam – dodaje stric, slomljen od bola i tuge.

Radio je u PIK-u Bečej, bio je vredan, tih i miran i staložen čovek, koji se nikad nikome nije zamerio, ističu komšije.

PORODICA

Momirova supruga Sofija, zaposlena je takođe u PIK-u, deca Kristina i Petar su studenti. Zajedno žive sa njegovim roditeljima, ocem Petrom i majkom Simeunom, u porodičnoj kući u Proleterskoj ulici.

SAHRANA

Telo nastradalog Banovića upućeno je u Novi Sad na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti. Biće sahranjen u petak na mesnom groblju u Radičeviću.