Darko Šarić
EPA
Darko Šarić

EPA

Darko Šarić, Foto: EPA

Darko Šarić (48) izjavio je danas u nastavku suđenja da ima dokaze da je legalno stekao 45 miliona evra.

Šarić je izašao za govornicu i rekao da ima dokaze i da će ih predočiti sudu.

"Imam dokaz da sam legalno stekao 45 miliona evra svojim poslovima", rekao je Šarić kome se optužnicom stavlja na teret da je "oprao" oko 20 miliona evra od prodaje narkotika.

Odbrana je danas tražila da se u ovom slučaju ispita i svedok Mile Jerković, a zamenik tužioca smatra da ispitivanje Jerkovića nije moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Advokati optuženih su ukazali da svedok saradnik boluje od angine pektoris, ali da to nije smetnja da se pojavi u Specijalnom sudu. Oni su istakli da mu se ništa neće dogoditi tokom "leta iznad okeana, jer i druga lica sa tom bolešću nesmetano putuju".

Advokati su naglasili da se "Jerković samo obrati lekarima pred suđenje Darku Šariću i da samo tada traži lekarska dokumenta".

Odbrana je zatražila da se izvrši i finansijsko veštačenje u predmetu a koji se tiče ulaganja i porekla novca Darka Šarića, što je tročlana komisija i odobrila.

Darko Šarić je tražio da u obzir uđu i dokumenta koja su dostavljena iz Grčke i Norveške.

Zbog veštačenja u koje će ući i dokumentacija za koju Šarić tvrdi da je dokaz da nije vršio malverzacije sa novcem, suđenje je pomereno za početak septembra.