Jadranka Joksimović
Tanjug
Jadranka Joksimović

Alo!/Marko Đoković

Jadranka Joksimović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Muškarac star 38 godina stradao je u stravičnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, oko 20.30, na auto-putu Beograd-Niš u blizini Vrčina, a umalo je stradala i ministarka Jadranka Joksimović, čije vozilo je nekoliko sekundi nakon udesa naletelo na delove uništenog automobila!

Nepoznati muškarac je nastradao kada je „pežoom“ udario u stub nadvožnjaka, a sumnja se da je razlog udesa neprilagođena brzina. Od siline udarca „pežou“ je ispao motor, a delovi auta su se rasuli po putu. Na njih su naletela vozila Vlade Srbije, a u jednom od automobila bila je ministarka Jadranka Joksimović. Trezvena reakcija njenih vozača sprečila je da se dogodi još veća tragedija.

Kako saznajemo, vozači Vlade Srbije odmah su krenuli da koče i sa sva četiri migavca da usporavaju druge vozače. Čim su zaustavili vozila, postavili su trouglove da se još neko ne bi zakucao u delove rasute po putu. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju, te pritrčali da pruže pomoć vozaču „pežoa“.

- Reagovali su profesionalno i sprečili su da se dogodi još veća tragedija. Kolovoz je bio mokar, ko zna šta bi bilo da se tu zadesio prosečan vozač. Ne samo da su obezbedili mesto nesreće, nego su pokušali i da pomognu vozaču „pežoa“, ali za njega nije bilo spasa. Telo su iz olupine morali da izvlače vatrogasci - rekao je izvor „Alo!“ upućen u slučaj.

STRAVIČNO UBISTVO PENZIONERA Albanac u Dušanovcu sekirom izmasakrirao Đorđa zbog deviza!

Prava drama je usledila kada su primetili da je osim rasutih delova na putu razbacana i dečja garderoba!

- Dečje stvari su ležale po putu, pa su policajci češljali teren, kako bi se uverili da neko dete nije bilo u vozilu - kaže izvor.

Jadranka Joksimović

Vlada Srbije

Jadranka Joksimović, Foto: Vlada Srbije

Veruje se da je uzrok tragedije naprilagođena brzina jer je, kako nezvanično saznajemo, vozačeva noga ostala zaglavljena na papučici gasa, koja je bila stisnuta do kraja.

- Telo nastradalog poslato je na obdukciju, gde treba da se utvrdi njegov identitet, kao i da li je imao neki zdravstveni problem, zbog kojeg je možda izgubio kontrolu - rekao je naš sagovornik.

Ministarka Joksimović, koja samo pukom srećom nije povređena u ovoj nesreći, bila je veoma potresena zbog svega što se dogodilo. Ona juče nije odgovarala na naše pozive. 

Otpadali točkovi

Spasilačke ekipe su na putu pronašle celi točak sa amortizerom, koji je ispao od siline udara. Vozač „pežoa“ je prvo izleteo desno, van kolovoza, udario u betonski stub, a zatim se odbio i udario u zaštitnu ogradu između dve kolovozne trake. Iako su u automobilu pronađena dokumenta, identifikacija nastradalog je u toku.