Policija, Dečanska
Alo!/Masanori Jošida
Policija, Dečanska

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Velika međunarodna akcija hapšenja zbog droge! Uhapšeno je sedam osoba iz Beograda zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja proizvodi i prodaje drogu širom Evrope, dok je u prethodnom periodu uhapšen čak 31 srpski državljanin!

Pripadnici MUP-a i Uprave kriminalističke policije su u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili sedam osoba u akciji zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke. Te osobe se terete za neovlašćenu proizvodnju i prodaju opojnih droga i udruživanje u kriminalnu grupu.

HOROR U POŽAREVCU! Pedofil (52) namamio maloletnika (16) da "vežbaju zajedno", udario ga palicom i SILOVAO! Evo koliko godina ROBIJE je dobio za ovaj UŽAS!

Kako saznajemo, srpska policija je u Beogradu uhapsila M. R. (41), V. N. (42), M. Č. (47), M. N. (39), M. M. (38), V. J. (47) i A. N. (45).

U višemesečnoj akciji zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, na teritoriji tih zemalja je u prethodnom periodu uhapšen čak 31 srpski državljanin. Sumnja se da su svi članovi iste grupe, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i veće količine narkotika.

- Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane, otkrivene su tri laboratorije sa 3.354 biljaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije. Osumnjičeni su od 2017. godine do hapšenja instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su rasturali širom Evrope - navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da su oni uz pomoć „kurira“ prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima.

ISPOVEST DEVOJČICE (14) IZ BOGATIĆA KOJU JE KOMŠIJA SILOVAO "Napravio mi je zamku, skinuo me i srušio na zemlju kod obora za ovce! Dva dana kasnije mi je došao na rođendan..."

Sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. N. G.