Aleksandra Janković, Žikica Janković
Facebook printscreen
Aleksandra Janković, Žikica Janković

Facebook printscreen

Aleksandra Janković, Žikica Janković, Foto: Facebook printscreen

Troje putnika je preminulo odmah od zadobijenih povreda, dok je četvrta žrtva umrla u bolnici. Vučićević, koji je sedeo na mestu suvozača, jedini je bio vezan, pa je prošao sa povredama, i juče je, dan posle nesreće, pušten na kućno lečenje.

On je nakon što je izašao iz bolnice ispričao da je prizor na licu mesta bio užasan i da je do udesa došlo nakon ponoći jer je vozač zaspao za volanom.

- Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Video sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao da dohvati karticu za auto-put. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak. Video sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan ulevo, a zatim udesno. Naleteo je na stub, koji je automobil podigao u vazduh, poletili smo poput aviona - ispričao je policiji Vučićević.

- Sledeće čega se sećam je prazan auto na kom su sva vrata otvorena - opisao je jezive slike koje je video kad se posle kratkog gubitka svesti povratio.

Odmah posle nesreće obavljena je obdukcija dve žrtve, a juče je urađena i autopsija još dvoje stradalih.

- Još ne znamo ni kada ćemo ići, ni ko će preuzeti tela. Radili su u Sloveniji i prvi put su putovali sa tim čovekom. Molimo vas, razumite nas, ne mogu više ništa da kažem - kratko je rekla rođaka stradih supružnika iz beogradskog naselja Voždovac.

Komšije supružnika Janković naveli su da su Žikica i Aleksandra često su putovali u Sloveniju, odakle su dovozili automobile i delove za kola i preprodavali ih.

Nesreća u Hrvatskoj

Youtube Printscreen

Nesreća u Hrvatskoj, Foto: Youtube Printscreen

- Imaju ćerku Mariju, to im je jedino dete. Čini mi se da niko nije bio srećniji od njih pre mesec dana kada su dobili unuka - rekla je komšinica supružnika.

Neutešna majka: Nema više mog Nidže

Svetlana Rašić, kojoj su u stravičnoj nesreći nastradali suprug Vladica i 14-godišnji sin Nikola, ispričao je kroz suze i jecaje da je sinčić insistirao da krene sa ocem na put.

- Ostala je je samo ćerkica. Nema više mog Nidže - jecala je neutepna Svetlana.

Ona je za "Blic" rekla da je na vestima čula za udes, kao i da je odmah pozvala policiju u Vinkovcima koji su joj rekli da će tela biti u Vukovaru.

- Čuli smo za udes u vestima. Odmah sam pozvala policiju u Vinkovcima i oni su mi rekli da će tela biti u Vukovaru i da ćemo tamo moći da preuzmemo tela. Suprug Vladica je krenuo sa sinom Nikolom u Sloveniju jer je trebalo da obavi neke lekarske preglede, pošto on ima slovenačke papire. Tamo se lečio od gojaznosti i pripremao se za operaciju želuca pa je zbog toga svakog meseca imao zakazane preglede. Sin je hteo da krene, da razgleda automobile i da kupe neki - rekla je Svetlana koju su reporteri "Blica" zatekli u porodičnoj kući u Kruševcu.

Iskusan vozač

Prema saznanjima, vozač Vladica Rašić svojevremeno je radio u Sloveniji u ljubljanskoj firmi "Global sistem". Međutim, sa tom firmom je, pred slovenačkim sudom, bio u sporu zbog povrede na radu 2012. godine, kada je menjao gumu na prikolici kamiona. Naime, tada ga je prikolica priklještila i zadobio je teške povrede. Njegove bivše kolege su za Vladicu Rašića imale samo reči hvale, navodeći da je dok je radio s njima živeo u naselju Kamnik.