Bač Franjevački samostan
Nenad Mihajlović
Bač Franjevački samostan

Nenad Mihajlović

Nasilnici upali u samostan: Franjevački samostan, Foto: Nenad Mihajlović

U Kliničkom centru u Novom Sadu agenciji Beta je potvrđeno da je J. Š. (65) zadobio teške telesne povrede i da je zadržan na lečenju.

U novosadskom Kliničkom centru su objasnili da će J.Š. nakon ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru biti smešten na Kliniku za neurohirurgiju, gde će nastaviti dalje lečenje.

Brzom i efikasnom akcijom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su osumnjičenog za razbojništvo u Franjevačkom samostanu u Baču, neposredno nakon što je počinio krivično delo.

Kako je saopštio MUP, postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni Đ.P. (35) iz Bača oduzeo 15.000 dinara i crkvene relikvije i naneo teške telesne povrede oštećenom.

Policija je kod Đ.P. pronašla i oduzela predmete. Osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 časova.

Napad na starešinu franjevačkog samostana u Baču danas su osudili predsednik opštine Bač Dragan Stašević i lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS). Oni su apelovali na nadležne da hitno pronađu i kazne počinioce.

Žigmanov: Pronaći počinioce napada na franjevca

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov zatražio je danas od nadležnih organa da hitno pronađu počinioce napada na starešinu Franjevačkog samostana u mestu Bač i ocenio da je reč ne samo o zločinu iz koristoljublja nego i o zločinu motivisanom mržnjom prema Hrvatima. Žigmanov je novinarima rekao da to nije usamljen slučaj kada su u pitanju nasrtaji na predstavnike Rimokatoličke crkve u Vojvodini i podsetio da je u maju prošle godine na sličan način opljačkan i pretučen župnik u Slankamenu.

Naveo je da je opljačkana vredna imovina koja pripada kulturnom prostoru hrvatske zajednice i dodao da je na taj način "i više nego negativno" poslata poruka vojvodjanskim Hrvatima katolicima.