Dom zdravlja u Vranju
Privatna arhiva
Dom zdravlja u Vranju

Privatna arhiva

Dom zdravlja u Vranju, Foto: Privatna arhiva

Pobesnela žena nasrnula je i na policijsku patrolu, koja je došla da interveniše. Direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković rekao je da ovo nije prvi slučaj napada pacijenata na medicinsko osoblje i da će ustanova preduzeti mere za veću bezbednost i sigurnost zaposlenih.

Sve je počelo u čekaonici školskog dispanzera, gde je majka dovela sina na pregled.

Verovatno se iznervirala zvog gužve i čekanja i što ne može preko reda kod dežurne doktorke.

Pred roditeljima đaka najpre je verbalno napala doktorku i medicinsku sestru.

Pobesnela majka iscepala je sinovljev zdravstveni karton.

Posle pretnji i vređanja, okomila se na dežurno osoblje.

Dom zdravlja u Vranju

Privatna arhiva

Dom zdravlja u Vranju, Foto: Privatna arhiva

Onda je fizički nasrnula na doktorku i medicinsku tehničarku. Izgrebala ih je i pocepala bele mantile.

U Zdravstvenom centru ističu da majka i njen sin na pregled nisu čekali više od tri minuta. Posle intervencije policije, dete je pregledano i propisana mu je terapija.

U Policijskoj upravi ističu da je o nemilom slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, koje je naložilo prikupljanje obaveštenja o nemilom incidentu.

Krajem septembra 2014. godine grupa pobesnelih ljudi je polomila ulazna vrata ginekološkog odeljenja i nanela povrede radniku obezbeđenja i dežurnom lekaru.

Komentari (11)

miram62

27.04.2017 16:56

ili se mozda iznervirala sto su neki ulazili preko reda???

Lula

27.04.2017 17:16

@miram62 - E neka je pametna zena nije napala bez razlog ulaze preko reda cekas piju kafe a plus sto su neljubazni tako je u svim zdavstvenim ustanovama nije badava sigurno i netreba je kriviti jer to je bezobrazluk kom nema kraja

goca gocic

27.04.2017 19:04

@miram62 - @Lula Pobogu, da li ste vi ikada prosli pored neke skole? Znate, nije dovoljno imati telefon sa kog mozete sebi ukucati bezbroj pluseva za par minuta, vec je neophodna bar elementarna pismenost. Smesni ste.

Ric

27.04.2017 21:03

Cekala 3 minuta i pocela sa nasiljem. Takve u zatvor.

miodrag

27.04.2017 21:15

Ne branim medicinare iz domova zdravlja, koji su dosta neljubazni, ali cekati 3 minuta i poceti sa nasiljem je zaista velika bahatost. Takve u ludnicu ili u visegodisnji zatvor. Ja sam za redovan postupak otklanjanja smetnji u domovima zdravlja. Na svaku nepravilnost zalba i pismeno obavestenje direktoru. Pa ako ne deluje onda se zaliti i dalje do predsednika opstine, ministra i premijera.

Riki

27.04.2017 22:05

U celoj priči žao mi deteta koje je doživelo stres.

nada

27.04.2017 22:40

svaki put kad odem kod lekara vidim da ulaze preko reda , postovanje pravim lekarima , sigurno ih nije zena napala bez razloga a pisali ste zimus da je jedna baka umrla u Vranjskoj bolnici od nebrige lekara, prisetite se svi malo...

Sonja

27.04.2017 23:07

U zivotu mi se nikad nije desilo da kod lekara cekam tri minuta...

Zo

28.04.2017 14:14

I vi stvarno misite da je cekala tri minuta. Kako ulaze preko reda, preko veze, kako se ponasaju sestre pa i mnogi doktori cudno da do sada neko nije poginuo. Treba da je sramota mnoge u bolnicama. Ali oni nemaju sram nego samo daj, daj, daj. Na pare mislim. Pa proverite sta su doktori imali pre zaposljenja i sada posle nekoliko godina rada. Stekli su platom. Ma nemoj.

meda

29.04.2017 11:15

Joooj kako ste napisali ovaj tekst, nista ne verujem. Ocigledno je da nista nije bilo ovako kao sto je navedeno. Ne opravdavam nasilje, ali ko zna sta je tu bilo.

mirkenzis89@gmail.com

29.04.2017 13:47

Protiv svakog nasilja sam zaista, ali ono što se meni dogodilo pre 2 dana u Jajincima, ne čudi me da se takreće stvari dešavaju. Čekamo na pregled 3 sata da bi nam dr rekla citiram "Ne znam sto ste uopšte došli kod mene? ". Posle površnog pregleda konstatuje da detetu " NIJE NISTA" i daje samo uput za laboratoriju. Popodne odlazimo kod druge dr koja zaključuje da dete ima POCETAK UPALE PLUĆA. A pri tom prva doktorka je bila toliko neljubazna da je to sramota.