Policija
Alo / Vladimir Marković
Policija

Alo / Vladimir Marković

Foto: Alo / Vladimir Marković

Bol i praznina koju osećam ostaće u mom srcu do kraja života. Još ne mogu da se naviknem na to da našeg Nikole više nema i često se zapitam da li je moralo tako da se desi. Kad gledam druge mladiće, kako uživaju u životu, pitam se zašto je to uskraćeno mom detetu.

Pre nekoliko dana, navršilo se dve godine otkako je Nikola nastradao dok se uveče oko 22.30 kretao Ulicom Branka Madžarevića u Kupinovu.

- On je došao na posao, obavio neke sitnice i prešao u obližnji kafić da odgleda fudbalsku utakmicu. Da li ga je neko pozvao da se nađe sa njim, pa je zato krenuo ulicom, koja je inače dobro osvetljena, niko ne zna. Ali, dok je išao pored puta, naletelo je putničko vozilo i udarilo ga - priča Ivica.

Neodgovorni vozač nije se zaustavio već je pobegao, a Nikolu kako leži i pomera se na putu primetila je devojka koja je svojim autom naišla samo nekoliko minuta kasnije. Zaustavila se i upalila sva četiri migavca. Dok je pokušavala da pozove Hitnu pomoć, naišlo je drugo putničko vozilo, koje je prešlo preko Nikole.

- Prvog počinioca policija nije pronašla, dok je drugi takođe pobegao sa lica mesta, ali je posle nekoliko dana uhvaćen - govori neutešni otac, dodajući da je kasnije saznao da je taj drugi vozač iz Kupinova, i da nije imao saobraćajnu dozvolu.

- Kada sam otišao da preuzmem sinovljevo telo u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, doktor mi je rekao da su druge povrede bile fatalne za Nikolu. Od prvog udarca pukle su mu ruka i butna kost, a prelaskom drugog automobila preko njega nastala je smrt.

- Da li možete da zamislite kako je nama kada na poslu viđamo majku osumnjičenog? Ona na posao dolazi automobilom kojim je naš sin pregažen. Teško je, mnogo teško. Taj mladić izlazi, veseli se, uživa u životu, čuo sam i da se nedavno oženio. Neka, i treba, možda bi sve tako bilo i sa našim Nidžom da je živ - govori Devrnja.

PREDMET U TUŽILAŠTVU

U višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici je potvrđeno da su još u toku istražne radnje i da ne mogu da daju nikakve dodatne informacije jer bi mogli da ugroze dalji tok istrage.