Policija, žandarmerija, specijalci
MUP Srbije
Policija, žandarmerija, specijalci

MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili su dve osobe, dok će protiv jedne biti podneta krivična prijava, zbog sumnje da su malverzacijama oštetili „EPS distribuciju“ za 1.525.571 dinara.

Uhapšeni su S. R. (1985) i Dž. S. (1969), zaposleni u „EPS distribucija“ doo, Pogon u Prijepolju, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policijski službenici će protiv pedesettrogodišnjeg muškarca, rukovodioca pogona „EPS distribucija“, Pogon u Prijepolju, podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da S. R. i Dž. S., u oktobru 2017. godine, prilikom kontrole potrošnje eletrične energije jednog privrednog društva nisu sačinili zapisnik o neovlašćenoj potrošnji električne energije čime su postupili suprotno zakonu.

Takođe, pedesettrogodišnji muškarac se tereti da tada nije izdao nalog da se navedeno privredno društvo isključi sa distributivnog elektroenergetskog sistema, niti da im se uruči obračun neovlašćene potrošnje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.