Marko Veličkovski Kure
facebook
Marko Veličkovski Kure

facebook

Marko Veličkovski Kure, Foto: facebook

Dvaput prekršio policijski čas i nastradao!

Marko Veličkovski (31) zvani Kure iz Jabuke kod Pančeva nasmrt je izboden za vreme policijskog časa, a za njegovo ubistvo tereti se Jabučani D. T. (21), ali da mu je M. P. (45) pomogao u tome!

Pola sata pre smrti, Marka je policijska patrola uhvatila i vratila kući, ali je on ponovo izašao i otišao na splav, gde je izboden.

Marko Veličkovski Kure

facebook

Marko Veličkovski Kure, Foto: facebook

Tragedija se dogodila u noći između petka i subote u selu Jabuka kod Pančeva, za vreme policijskog časa.

- Posle kratke svađe na splavu na reci Tamiš, u selu Jabuka, momci su izvukli noževe i Marku zadali više uboda. Iskrvario je na licu mesta, a lekari su mogli samo da potvrde njegovu smrt. Za ubistvo se terete D. T. i M. P. iz Jabuke - navodi izvor blizak istrazi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Marko Veličkovski Kure

facebook

Marko Veličkovski Kure, Foto: facebook

Prema rečima našeg izvora, Marko je odranije bio poznat kao problematičan mladić, a policijska patrola ga je navodno uhvatila samo pola sata pre njegove smrti jer je prekršio policijski čas.

- Policajci su ga odvezli kući i rekli mu da ne sme da izlazi. Međutim, čim su policajci otišli, on je izašao iz kuće i uputio se na splav na Tamišu. Tamo je izbila tuča, u kojoj je izboden na smrt - navodi Markov poznanik i dodaje da su ga svi zvali Kure.

Marko Veličkovski Kure

facebook

Marko Veličkovski Kure, Foto: facebook

- On kao drug nije bio loš. Svi su ga zvali Kure. Međutim, priča se da je navodno imao problema s drogom! Bio je vatreni navijač Crvene zvezde i ceo njegov Fejsbuk profil je popunjen fotografijama, grbovima i tetovažama koje su u vezi sa tim klubom. Do poslednjeg daha je bio uz Zvezdu. Nikome nije jasno zbog čega je dva puta prekršio policijski čas! Da to nije učinio, sada bi bio živ. Navodno je te noći čak 15 muškaraca s tog splava privedeno u policiju zbog kršenja zabrane. Marko je vraćen kući, ali se vratio na splav i tada je nastradao - tvrdi naš sagovornik.

Telo je prebačeno na obdukciju, a razlog napada još nije poznat.

Pre smrti se šalio na svoj račun

Samo dan pre smrti, Marko je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju sa natpisom “meditacija”, na kojoj se vidi kako stoji pored Tamiša u crnim pantalonama i crno-beloj trenerci. Pošto je bio zakleti zvezdaš, neko od prijatelja se našalio u komentarima: “Šta uradi ovo vanredno stanje od čoveka. Počeo da nosi crno-belo", na šta je on šaljivo odgovorio: “Ha-ha, boje nisu bitne, kada je meditacija”, a zatim je ubacio i fotografiju tetovaže sa simbolima Crvene zvezde.