Crnogorska policija
Foto: shutterstock
Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

 

Bajram Pista (30) sa Kosova uhapšen je pre četiri dana u Budvi, a navodno je u taj grad došao sa zadatkom da ubije člana jednog od dva zaraćena kriminalna klana.

KAMERE SNIMILE UBISTVO KAVČANINA? Milo izrešetan sa 13 metaka u leđa, ubica nosio kačket, gledao u telefon, pa nestao... Nekoliko trenutaka kasnije bežao glavom bez obzira?!

 Kako pišu Vijesti, sagovornici iz Uprave policije ističu da im je poznato ko je trebalo da bude meta, odnosno čiju su likvidaciju sprečili.

POČELO JE! Kiša metaka u Podgorici! Likvidiran pripadnik kavačkog klana?! Parkirao džip, počela rafalna paljba, haos na ulicama...

Vijestima je iz te institucije nezvanično rečeno da tamošnji inspektori istražuju i čiju podršku je Pista imao u Budvi, jer veruju da je nekoliko osoba bilo u kontaktu sa njim i pružilo mu logistiku.

 " Intenzivno tragamo na rasvetljavanju tog slučaja i prikupljanja dokaza koji bi potkrepili sumnje da je Pista angažovan da likvidira Budvanina koji je, prema našoj evidenciji, član jednog od zaraćenih kriminalnih klanova - rekao je sagovornik iz UP.

 

 Inspektori budvanske kriminalističke policije, po nalogu za pretres istražnog sudije Špira Pavićevića, upali su 29. aprila u stan na Lugovima, na samom ulazu u Budvu u kom je boravio Pista.

 Kod tog tridesetogodišnjaka, rodom iz kosovskog Orahovca, pronašli su oružje, municiju, heroin i kriptovani telefon.

TVOJA SMRT PROBUDILA JE U MENI... Vesko Vukotić sahranjen u tajnosti uz jako obezbeđenje, a Jovica čituljom poslao tajnu poruku: Evo šta ona znači (FOTO)

 "Najverovatnije je reč o plaćenom ubici, koji je u Budvu došao sa jasnim zadatkom za koji je morao imati logističku podršku više osoba. Pištolje i municiju nije mogao preneti preko granice, već ga je, sumnjamo, i to čekalo u iznajmljenom stanu, kao i mobilni telefoni. Kriptovani telefon služio mu je za komunikaciju sa osobama koje su ga angažovale", rekao je sagovornik iz UP.

 Ipak, Pisti se na teret stavlja samo da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.