Rotvajler
Pixabay
Rotvajler

Pixabay

Rotvajler, Foto: Pixabay

Dok je krvožedna kuja kidisala na policajce i pokušavala da ih ujede, vlasnik je to mirno posmatrao

Napao komšiju pajserom, pa napujdao rotvajlera na policajce! Milan M. (39) sa Uba uhapšen je zbog sumnje da je pustio ženku rotvajlera na patrolu policije, koja je došla da ga privede zbog sumnje da je pre toga metalnom šipkom pretukao komšiju!

Pas je juče, pola sata posle ponoći, napao policajce čim je njegov vlasnik otvorio vrata svoje kuće. Jedan policajac je ispalio metak iz pištolja i ranio psa samo da bi se odbranio. Posle toga su Milanu stavili lisice na ruke i priveli ga zbog podstrekavanja psa da ih napadne na dužnosti.

Kako saznajemo, policija je dobila prijavu da se Milan posvađao sa komšijom i da ga je posle toga pretukao.

- Patrola je dobila nalog da Milana privede u stanicu policije i sasluša ga povodom sukoba sa komšijom. Otišli su pravo u njegovo dvorište, jer su ga znali odranije i imali su loše iskustvo s njim, pošto bi se uvek oglušio na poziv da dođe na saslušanje. Nakon informacije da je Milan kod kuće, odmah su reagovali. Otvorili su kapiju i ušli u dvorište, a onda su kulturno pokucali na ulazna vrata kuće. Međutim, tada je nastao haos - kaže naš izvor blizak istrazi, i prepričava kako se odigrala drama u dvorištu.

- Milan je prvo pitao ko ga traži, a kada je čuo da je reč o policajcima, rekao im je: „Sačekajte minut“. Posle toga je naglo otvorio vrata, a iz kuće je istrčala ženka rotvajlera, koja je počela da laje i reži sa iskeženim zubima. Jedan policajac je vikao na Milana da obuzda psa, ali on nije reagovao! Dok je krvožedna kuja kidisala na policajce i pokušavala da ih ujede, vlasnik je to mirno posmatrao - priča naš sagovornik.
Jedan policajac je izvukao pištolj i pucao da bi zaštitio sebe i kolegu.

Posvađao se s komšijom zbog veš-mašine

Milan M. se, kako saznajemo, bavi uvozom polovne bele tehnike. - Komšija je bio nezadovoljan veš-mašinom koju je kupio od njega. Nisu mogli nikako da se dogovore, pa je između njih izbila svađa, koja se završila tučom. Komšija je prijavio Hitnoj pomoći da je pretučen, ali je na kraju utvrđeno da ima lakše povrede - navodi poznanik osumnjičenog.

- Hteo je da uplaši psa, a ne da ga povredi, ali ga je slučajno ranio. Milan je tada počeo da vređa policajce, dok su oni odmah javili stanici policije šta se dogodilo i zatražili pomoć za ranjenog psa. Pas je zbrinut, dok je njegov vlasnik priveden uz prijavu za napad na policajce na dužnosti – navodi naš izvor na kraju razgovora. Osumnjičenom Milanu M. je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti saslušan kod nadležnog tužioca. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

dule

28.10.2020 09:59

Kaze policajcu SLUCAJNO opalio pistolj... pa tako je mogao i neko dete slucajno da UBIJE ...ja godinama imam rotove ,ali samo ZENKE ovo mi je treca u poslednjih 24 godine...pustena u dvoristu sa mackama,kozama i jaricima ,kokoskama i pilicima i decom i nijedan nisam imao problem...sve zavisi kako ih od malih nogu vaspitavas...dok muski imaju agresivnost kad jure kuje za parenje tada su agresivni ,zato ih nisam ni imao...zelim joj brz oporavak i osteta za nju da bude hrana do kraja zivota

BlueBoy

28.10.2020 11:28

@dule - Gde piše da je slučajno opalio, što spinuješ? Piše da je opalio u nameri da odbrani sebe i kolegu, i tu nema ništa sporno, ispunjen je svaki zakonski osnov, jer se rotvajler tretira kao opasna životinja. Čak i da se pas ne tretira kao opasna životinja, ako napadne policija ima pravo na samoodbranu... Najbolje da su pustili da ih izujeda, onda bi vi "zaštitnici životinja" verovatno bili sretni. Tako da bolje ćuti tu, i uživaj sa svojim psima, nemoj da komentarišeš kad ne znaš.