Tragedija u Bečeju
Alo.rs
Tragedija u Bečeju

Alo.rs

Tragedija u Bečeju, Foto: Alo.rs

Ovako pričaju komšije Iboje Varge (56) iz Bačkog Petrovog sela koju je u ponedeljak, 1. jula, u 9 sati ujutru u mestu Poljanice nadomak Bečeja ubila snaja Kristina Kulčar (31).

Tragedija u Bečeju

Alo.rs

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u ulici Omladinska broj 119, gde je Kristina živela sa dvoje dece, nevenčanim suprugom Zoltanom Vargom i njegovom majkom, pokojnom Ibojom.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, Kristina je nakon kraće prepirke Iboju prvo napala u kući nožem, a zatim je nesrećnu ženu koja se dala u beg sustigla u dvorištu kuće i izbola je vilama.

Tragedija u Bečeju

Alo.rs

Tragedija u Bečeju, Foto: Alo.rs

- Iboja je imala jednu ubodnu ranu od noža u predelu leđa, verovatno dok je bežala od Kristine, a po telu još barem devet uboda vilama. Nesrećna žena je zbog obilnog krvarenja preminula na licu mesta tako da su lekari mogli samo da konstatuju smrt – priča sagovornik uz napomenu da je Kristini određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu za teško ubistvo biti privedena nadležnom istražnom sudiji.

Meštani Poljanice šokirani su vešću da je Kristina ubila Iboju i kažu da niko nije mogao da pretpostavi da će se njihove porodične svađe pretvoriti u ovako veliku tragediju.

PROČITAJ JOŠ:

- Zoltan i Kristina živeli su u Bačkom Petrovom Selu i pre nekih godinu dana su se sa decom preselili kod Zoltanove majke u Poljanice. Čim su došli počele su svađe između svekrve i snaje. Kako smo čuli, Kristina je provela skoro godinu dana u psihijatrijskoj bolnici zato što je u Bačkom Petrovom Selu bez razloga napala jednu komšinicu. Kada je izašla iz bolnice tada su se doselili u Poljanice i svi smo mislili da se smirila i da će konačno nastaviti normalno da žive. Međutim, ispostavilo se da nismo bili u pravu – priča potrešeni komšija porodice Varga.

Kaže i da ne može da tvrdi da je Kristina zaista bila mentalno obolela jer ga njeno postupanje pre tragedije ne podseća na nekoga ko ima psihičkih problema.

- Meni to sve deluje prilično promišljeno jer je prvo decu poslala kod komšija a potom napala svekrvu nožem, a zatim je sustigla u dvorištu i ''dotukla'' vilama. To mi deluje kao da je planirano. Još je komšinica čula Iboju kako zapomaže i dotrčala joj u pomoć pokušavajući da umiri Kristinu ali je već bilo kasno. Kristina je prestala da ubada Iboju, okrenula se, otišla po decu kod komšija i odvela ih na obližnje igralište gde je hladnokrvno dočekala policiju – uzrujano dodaje naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman iz straha da bi zbog neuračunljivosti Kristina mogla nešto da uradi i njemu i njegovoj porodici.

Ističe i da su svađe između Kristine i Iboje kulminirale kada je Zoltan zbog neplaćenih alimentacija za decu iz prvog braka otišao u zatvor na nekoliko meseci.

- Tada je postalo zaista napeto. Svađe su postale svakodnevne pošto ni jedna ni druga nisu radile i stalno su bile zajedno. Žao mi je te dece koja su to morala da slušaju. Nadali smo se da će sve prestati kada se Zolika vrati iz zatvora ali nažalost sve se pretvorilo u veliku tragediju – kaže sagovornik.

Iboja Varga biće sahranjena u 13 časova u sredu na Katoličkom groblju u Bečeju.