Poginuo zamenik gradonačelnika Čačka

I. Žigić | vesti 2017-07-11 18:00:28 2017-07-11 18:00:28

Radoš Pavlović zamenik gradonačelnika Čačka poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod sela Vranići.

Youtube

Prema saznanjima "Alo!" on je bio sam u vozilu koje je prešlo u suprotnu kolovoznu traku i direktno udarilo u kamion.

U kamionu su u trenutku udesa bile tri osobe, od kojih je jedna zadobila lake povrede.

Kako nezvanično saznajemo, Pavlović je krenuo u Vraniće da obiđe radnike koji su na njegovom imanju brali kajsije. U jednom trenutku, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad automobilom i podleteo pd kamion koji je prevozio drva.

Zamenik gradonačelnika dovezen je oko 17 sati na urgentno odeljenje čačanske Opšte bolnice u veoma teškom stanju, odakle je odmah prebačen na odeljenje intenzivne nege.

Lekari su učinili sve kako bi ga spasli, ali je preminuo nakon 45 minuta.

Pavlović, je rođen 1965. godine u Čačku gde je završio Agronomski fakutlet i magistrirao, a doktorirao je na Poljoprivrednom fakultetu.

Bio je član Stručnog veća za tehničko-tehnološke nauke i član Senata Univerziteta u Kragujevcu, prodekan za saradnju sa privredom i šef katedre za Ratarstvo i povrtarstvo na Agronomskom fakultetu u Čačku.

Samostalno ili u saradnji sa drugim istraživačima, objavio je više od 250 naučnih i stručnih radova i dve monografije, a koautor je tri nove sorte paprika.

Tokom dva projektna ciklusa rukovodio je sa Naučnim projektima, kao i Istraživačko-razvojnim projektima lokalne samouprave i posebnim projektima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Bio je stalni sudski veštak za oblast poljoprivrede.

Pavlović je živeo i radio u selu Trbušanima nadomak Čačka, gde je na porodičnom gazdinstvu, a pored naučnih eksperimenata ima zastupljenu komercijalnu proizvodnju povrća u plastenicima i savremene voćnjake kajsija.

Prošle godine, nakon održanih lokalnih izbora, postavljen je na mesto zamenika gradonačelnika Čačka.
Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Expand player
Pogledajte više