Škola
Printscreen/Twitter/@Squidwardv2

 

Škola

Printscreen/Twitter/@Squidwardv2

Škola, Foto: Printscreen/Twitter/@Squidwardv2

Šta je Gorana Todorovića (46) iz Donje Livadice navelo da naoružan do zuba uđe u učionicu Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i pokuša da napravi talačku situaciju biće najverovatnije poznato danas nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

On je nakon dramatičnog događaja sproveden u policijsku stanicu u Velikoj Plani gde mu je određeno policijsko zadržavanje.

Zbog istrage zasad niko od nadležnih ne želi da priče o tome šta je sve Todorović govorio đacima i profesoru filozofije tokom svog petnaestominutnog "časa" uz pretnju oružjem. Toliko je vremena prošlo do dolaska drugog profesora, Slavoljuba Stojadinovića, koji ga je fizički savladao.

Učenici odeljenja III-3 koji su svedočili nemiloj sceni ispričali su da je govorio nepovezano, pominjao predsednika države i kao i da će ostati tu "dok ne dođu bezbednjaci".

- Bio je šesti čas, imali smo logiku kod profesora Igora. Učionica je na drugom spratu, u levom krilu škole. Nasred časa je u učionicu ušao čovek, pod punom ratnom opremom! Imao je neke bombe, pušku i šištolj. Počeo je da se žali kako njemu neko preti, kako ga progone, kako neko želi da ubije njegovu ženu, decu... Tražio je da ga "spojimo" sa državnom bezbednošću, predsednikom, ministrom policije - ispričali su učenici u petak.

Kako su učenici opisali, čovek je ušao zakopčan, a ispod jakne je imao pancir. Navodno je, kako je jedna učenica ispričala, kazao da će biti "sve u redu ako oni njemu daju broj državne bezbednosti".