Violeta Skorobać Ašanin
Privatna arhiva
Violeta Ašanin

Privatna arhiva

Niko ne veruje da se ubila, Violeta Ašanin, Foto: Privatna arhiva

Posle rezultata obdukcije, toksikološkog nalaza, izjava svih članova porodice, kao i forenzičkog nalaza sa mesta događaja, biće jasno da li je bilo šta sumnjivo u slučaju, koji se zasad vodi kao samoubistvo.

- Bila je nasmejana i stabilna, kao žena-zmaj. Međutim, krajem prošle godine se povukla u sebe i počela često da izlazi. Posao koji joj je bio najvažniji, odjednom je zapostavila, ali niko nije posumnjao da može ovako nešto da se desi - kaže naš izvor.

Eminentni doktori sudske medicine za „Alo!” analiziraju slučaj i kažu da nije isključena mogućnost da je ona ubijena!

- Nije redak slučaj da se neko ubije sa više uboda. Po pravilu, prva rana ne može odmah da onesposobi žrtvu. Posle uboda u srce treba nekoliko minuta da dođe do iskrvarenja. Poznato je u sudskoj medicini da se neko ubode, izvuče nož i ponovo ubode. Prva povreda ne dovodi odmah do gubitka svesti i žrtva može ponovo da se ubode! Čak može da izvuče nož i ubode se u istu ranu nekoliko puta - objašnjava poznati srpski obducent i napominje da se samoubice obično ubadaju u vrat.

Andrej: Nađi, majko, svoj mir!

Violetin sin Andrej se od majke oprostio emotivnom porukom u čitulji. - Draga majko, zauvek ćeš biti u mom srcu, jer smo nas dvoje jedno. Sva tvoja snaga i dobrota će živeti kroz mene. Nađi svoj mir i utehu jer ću težiti da ti dolikujem najviše što mogu. Ti si moja inspracija, majka koja me rodila i uvek ćeš biti moj neraskidivi deo. Moja vodiljo, moje sunce, moja krvi, voleću te zauvek - napisao je sin.

Nasuprot njemu, drugi poznati lekar sudske medicine ističe da treba dobro ispitati rane, pa tek onda doneti zaključke!

- Moguće je da se sama ubola dvaput, ako je to bilo za veoma kratko vreme. Međutim, treba videti kanale tih rana, da li idu sleva udesno, odozdo uvis ili obrnuto. Ne mogu određeno da kažem da li se sama izbola ili je to uradio neko drugi. Moguće je da se žrtva kreće posle takvog uboda, sve dok srce ne iskrvari. Treba utvrditi da li je to urađeno levom ili desnom rukom. Nije isključeno ni da joj je neko drugi naneo te povrede - kaže iskusni patolog, koji je insistirao da mu ne navodimo ime.

Sahrana je zakazana sutra, 19. juna, u 13 sati, na groblju Lešće u Beogradu.

Povezane teme: