Otkriveno zašto je Toma sedam puta izbo Betulu! Pili u kafani, a onda je potegao nož na harmonikaša!

D. Ćuruvija | vesti 2019-05-02 17:07:04 2019-05-02 17:07:04

Poznati šumadijski pevač i harmonikaš Slobodan Betulić Betula (64), kog je Toma M. (66) zvani Toma Džoma iz Guncata sedam puta izbo nožem 30. aprila u selu Bumbarevo Brdo kod Knića, oporavlja se od povreda u bolnici u Kragujevcu, saznaje „Alo!“.

facebook

 

Betula je poznat kao autor brojnih hitova za pevače narodne muzike, a osnivač je manifestacije „Čaša vode sa izvora“. Izboden je u svojoj kafani „Gružanski dvori“ u Bumbarevom brdu posle svađe sa Tomom Džomom. Sumnja se da je svađa izbila zbog neraščišćenih računa. Toma se bavi preprodajom automobila, a pre sukoba sedeo je sa Betulom i pio.

- Toma je otišao iz kafane, ali se brzo vratio s nožem i više puta izbo svog prijatelja u stomak. Njihovi poznanici kažu da je Toma, navodno, godinama dugovao pare Betuli i da je to uzrok sukoba - kaže naš izvor.

Betula je u teškom stanju primljen u bolnicu u Kragujevcu, a hirurzi su mu spasli život posle operacije koja je trajala više sati. Meštani Bumbarevog Brda iznenađeni su nemilim događajem.

Da ironija bude veća, 1. maja je u kafani trebalo da bude održana manifestacija „Čaša vode sa izvora“, na koju su bili pozvani poznati pevači.

- Šokirani smo time što se desilo Betuli i nadamo se da će preživeti - rekli su nam meštani Bumbarevog Brda.

Betula je rodom iz sela Grivac kod Knića u kojem mu živi majka Ružica (87), koja ne zna da joj je sin povređen! Njegova supruga Ružica je sa ćerkom trenutno u Kragujevcu.

Autor je na stotine pesama, od kojih je najpoznatija „Imam mnogo prijatelja koji me ne vole“. Napisao je veliki broj pesama za poznate pevače: za Nedeljka Bilkića - „Majko, pusti mene da ja idem kući“, Merimu Njegomir - „Tvoje vino me opija“, Veru Matović - „Moralo je biti prvi put“, Eru Ojdanića - „Ja sam dika sa Rudnika“, Milana Babića - „Vekovima žubori Morava“.

U njegovoj kafani često gostuju Bora Drljača, Slavko Banjac i mnogi drugi pevači.

Betula je na RTS-u bio je šef čuvenim muzičarima Ljubiši Pavkoviću, Miroljubu Aranđeloviću Kemišu i Branimiru Đokiću.

Za sebe kaže da je jedini kompozitor koji nikom nikad nije naplatio ni pesmu ni muziku. Široj javnosti u Srbiji poznat je po ulozi u seriji „Srećni ljudi“.

Expand player
Pogledajte više