Otkrivena Veljina tajna lokacija između Šapca i Loznice, policajci su i sami bili iznenađeni kada su došli do "vojnog majdana"

Operativnim radom pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i MUP Srbije na jednoj lokaciji između Šapca i Loznice pronađen je čitav arsenal oružja.

Velja Nevolja
Velja Nevolja, Foto: ATA images

Otkrivene su i zaplenjene tri automatske puške sa sedam okvira, zatim 11 pištolja, tri krateža, karabin, snajper, prigušivač, razne vrste municije, dva nosača optike i sama optika...

Oružje je pronađeno u domaćinstvu I. Đ. (72) u selu Debrc, kod Vladimiraca. Tokom pretresa stana i drugih prostorija otkrivene su duge i kratke cevi i ostala oprema. I. Đ. je uhapšen, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu odredio mu je pritvor do 30 dana. Tereti se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Osumnjičeni se branio ćutanjem - kaže za "Novosti" Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu.

- Policija, po nalozima i instrukcijama VJT, nastavlja predan rad na tom predmetu. Cilj je da se ustanove sve okolnosti pod kojima su se naoružanje i municija, u ovakvoj količini, našli u domaćinstvu osumnjičenog. Svaki detalj je značajan, pa je rad na tom predmetu sveobuhvatan. Prikupićemo sve relevantne informacije koje će biti snažni dokazi na sudu, ali i da potpuno rasvetle kako se sve to našlo u kući tog meštanina Debrca.

Policajci su i sami bili iznenađeni kada su došli do "vojnog majdana" u Debrcu. Niko od njih nije imao saznanja da se tolika količina oružja krije u domaćinstvu ovog starijeg čoveka.

- Sama struktura onog što je zaplenjeno, od raznih vrsta oružja do raznih vrsta municije, jednostavno zahteva sveobuhvatnu istragu i analizu, jer je reč o ozbiljnim stvarima koje moraju, u doslovnom smislu, da se potpuno raščivijaju - smatraju upućeni. - Neko je to oružje tu ostavio i verovatno uzimao po potrebi.

U selu niko nije sumnjao šta se nalazi u domaćinstvu uhapšenog meštanina, inače penzionera. Možda su, eventualno, znali samo neki od njegovih najbližih, ali i to, navode naši sagovornici, "sa malom verovatnoćom".

- Ničim nije pokazivao da skriva toliko oružje, municiju, pa još prigušivače, što ne sluti ni na kakve dobre namere - poručuju naši sagovornici. - NJegova odbrana ćutanjem još više na sve ovo baca sumnju.

Istraga proverava i operativni podatak da bi sa ovim arsenalom, na neki način, mogla da bude povezana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta. Oni su, prema dosadašnjim saznanjima, na ovom području imali više štek-vikendica, gde su se skrivali, ali i upucavali oružje.

- Video-snimci kojima raspolaže istraga pokazuju da su Belivuk, Miljković i njihovi najbliži saradnici često boravili u ovim krajevima - navodi sagovornik.

- Na području Loznice imali su svoje jatake, ali i ljude koji rasturaju narkotike. U toku je prikupljanje svih informacija kako bi se razotkrilo da li imaju veze sa I. Đ., kod koga je pronađeno ovo oružje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi