Jana Marjanović
Marko Metlaš
Jana Marjanović

Marko Metlaš

Jana Marjanović, Foto: Marko Metlaš

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, a njen ubica još nije pronađen.

Advokat Zorana Marjanovića, Veljko Delibašić je u ranijim izjavama tvrdio da postoji video-zapis koji je zabeležila bezbedonosna kamera porodične kuće porodice Jahović.

- Od prvog dana odbrana traži da se taj snimak pribavi. Tužilaštvo to nije uradilo. Oni zastupaju tezu da je na početku nasipa Jelena otrčala sama, Zoran je ostao sa Janom, a onda je u nekom trenutku Zoran ostavio Janu, otrčao za Jelenom, izvršio ubistvo i vratio se – kaže Delibašić, naglašavajući da je tek nedavno pribavljen taj snimak.

 - Na snimku se tačno vidi da je Zoran sve vreme bio sa Janom. Onda je tužilaštvo promenilo iskaz, tvrdeći da je Jana bila na nasipu dok je Zoran otišao da je ubije. Rastojanje između dve bandere mereno koracima veštaka izosi imeđu 60 i 70 metara. U 21. veku veštak rastojanje meri koracima – zaključuje Delibašić.

Jelena i Jana Marjanović

Privatna arhiva

Jelena i Jana Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Inače, tokom cele istrage veruje se da maloletna Jana možda ima čak i presudnu ulogu u otkrivanju počinioca. Naglašeno je da je devojčica ispitana jako brzo nakon zločina.

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke

Vladimir Marković,Alo

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke , Foto: Vladimir Marković,Alo

- Što se Jane tiče, tužilaštvo tvrdi da se u taj iskaz ne može verovati jer dete koristi termin koji njoj nije svojstven jer je rekla da je "tata u pritvoru", a logično je da dete tog uzrasta kaže da je "tata u zatvoru". To je razlog da se ne veruje Jani. Tom detetu niko nije pričao laži, jer joj je pričano da joj je tata u pritvoru. Tužilaštvo je angažovalo veštake, psihologa i psihijatra da je dete natprosečno inteligetno, da je dobro zapazilo događaj i da može da ga reprodukuje – objašnjava Delibašić.

Zarić je takođe otkrio još jednu činjenicu iz procesa koja do sada nije bila poznata.

Muškarac (37) automobilom udario u ogradu mosta, hitno prebačen u Urgentni centar!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.11.2019. 00:13 U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras oko 22 sata na Pančevačkom mostu u smeru ka gradu, povređena je jedna muška osoba. Foto: Alo!/Masanori Jošida - Muškarac (37) zadobio je lakše telesne povrede kada je automobilom udario u ogradu mosta.

 - Mi smo dobli kameru sa kuće Jahovića koja gleda u pravcu gde bi trebalo da se spustaju Zoran i Jelena. Međutim, veštak tvrdi da je snimak degradiran u vremenu kada se to dešavalo. To znači da se menjaju boje na snimku, i tačno se vidi jedan biciklista koji prolazi sa leve na desnu stranu i tada nastaje degradacija tog snimka. Ono što veštak tvrdi da on nema tehničke mogućnosti da izanalizira taj snimak jer mu treba veći televizor i bolja tehnika da bi mogao da utvrdi da li se bolje vidi ili ne – objašnjava Zarić.

Bonus video: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške