Saša Cvetanović
MUP
Saša Cvetanović

Tanjug

Saša Cvetanović tvrdi da je optužen na osnovu iznuđene izjave od njegovog brata, Foto: Tanjug

Saša Cvetanović (35) zvani Pitbul, koji se tereti da je ubio Nikolu Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (45), strahuje da će biti ubijen u zatvoru, saznaje „Alo!“ od dobro obaveštenih izvora. Cvetanović, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Bojovića, poverio je ovo najbližim prijateljima.

- Bojim se da me ne ubiju - rekao je on ljudima u koje ima poverenje.

Jugoslav Cvetanović je izrešetan sa 30 hitaca

infovranjske.rs

Jugoslav Cvetanović je ubijen iz osvete, Foto: vranjenews.rs

On se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu i pod jakim je merama obezbeđenja.

- Pogotovo je u strahu otkad mu je brat Jugoslav ubijen - kaže izvor „Alo!“.

Zločin iz osvete

Slobodan Šaranović (79) bio je optužen za organizaciju ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, a ubijen je 10. marta 2017. u Budvi. Šaranović je, kako se sumnja, zajedno sa Delibašićem iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića, pošto je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića, ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. u Beogradu.

Naš sagovornik napominje da Cvetanović i u Centralnom zatvoru uporno ponavlja da nema veze s ubistvom Nikole Bojovića i da su ga s nekim pomešali.

On je i u završnoj reči u martu prošle godine rekao da se ne se ne plaši kazne od 30 godina zatvora jer zna da će biti ubijen.

Luka Bojović

MUP Španija

Teško podneo smrt brata, Luka Bojović, Foto: MUP Španija

- Nek se zastupnici porodice ubijenog ne sekiraju da li ću dobiti 40 godina! Znam da su već ponudili novac da budem ubijen u zatvoru, al’ ja se smrti ne bojim! Ja samo sedim i ćutim. Molim predsednika veća da ima u vidu da mi je zbog ovog procesa, te propusta policije i tužilaštva ubijen rođeni brat, a da sam pre toga upozorio sud da ga dovede da svedoči dok je još živ - rekao je tada Cvetanović.

Njegov rođeni brat Jugoslav Cvetanović (31) ubijen je sa 30 metaka 26. septembra 2017. u klasičnoj sačekuši u Ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju. Likvidiran je vatrenim oružjem s oko 30 hitaca, a pretpostavlja se da su ubistvo izvršili profesionalci, koristeći prigušivače.
Cvetanović je šest meseci pre ubistva rođenog brata tražio da on „svedoči što pre, dok je još živ“.

Nikola Bojović je ubijen 2013. godine u centru Beogradu

Privatna arhiva

Nikola Bojović je ubijen 2013. godine u centru Beogradu, Foto: Privatna arhiva

- Molim vas da mog brata saslušate što pre. Ubijaju advokate, sve ljude... Pozovite ga dok je još živ. Od mog brata je na prevaru uzeta izjava i pola optužnice protiv mene zasniva se na tome! - izjavio je Cvetanović 20. marta 2017. u Specijalnom sudu u Beogradu.

Sednica po žalbama optuženih

Pred Apelacioniom sudom u Beogradu danas treba da bude održana javna sednica na kojoj će razmatrati žalbe na prvostepenu presudu kojom je Miloš Delibašić osuđen na 30 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici 2013. ubili Nikolu Bojovića i Pančevca Miloša Vidakovića (23). Ratko Koljenšić osuđen je na 30 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina kao saizvršilac u ubistvu Vidakovića, a Miloš Vojnović, kao direktni izvršilac ubistva Vidakovića, sada je dobio 17 godina zatvora. Koljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči Srbiji, a Slaviša Novaković je u bekstvu. Miloš Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića i zaključio sporazumom sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud. Suđenje se održava u sudnici Centralnog zatvora.

Za ubistvo njegovog brata osumnjičen je Mladen Vujačić, državljanin Crne Gore, koji se od juna nalazi u beogradskom zatvoru, ali je porekao svaku vezu sa zločinom.

- Bojoviću čestitam što mi je ubio brata -rekao je u oktobru 2017. godine Cvetanović u sudnici.