Oglasili se advokati Zorana Marjanovića i otkrili koji je sledeći njihov potez

J.M. | vesti 2018-08-10 15:51:22 2018-08-10 15:51:22

Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Alo!/Masanori Jošida

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu Jelenu Marjanović. Reč je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Advokati Zorana Marjanovića najavljuju da će uložiti žalbu na potvrđenu optužnicu Apelacionom sudu u Beogradu.

- Odbrana je poslala najpre odgovor na optužnicu. Viši sud je nakon toga potvrdio ali ćemo se mi žaliti na rešenje o potvrđivanju optužnice -izjavio je za “Alo!” advokat Veljko Delibašić. Žalbu je najavio i advokat Aleksandar Zarić.

Podsetimo, Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Viši sud je inače u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljueni su i drugi dokazi po nalogu suda.

Dopunjena optužnica, koja je sada potvrđena, podneta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo kao i prvom optužnicom - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Expand player
Pogledajte više