Saša Kostić
facebook.com
Saša Kostić

facebook.com

Saša Kostić, Foto: facebook.com

Saša Kostić (33) nestao je pre tačno 2 meseca, 3. novembra 2019. godine u Beogradu. On je završio smenu u mesari, u kojoj je bio zaposlen i preko Dušanovačkog mosta se uputio u kladionicu. Međutim, odande nikada nije došao kući. Njegova majka Svetlana očajno nedeljama pokušava da sazna šta se desilo sa njenim sinom. Neutešna žena kaže da je toliko vremena prošlo od njegovog nestanka, a niko od porodice ne zna šta je moglo da dovede do toga da nestane.

- Čekali smo ga celog dana, zvali smo ga od 15 do 18 časova, jer smo znali da je završio smenu, tada mu je još telefon bio dostupan. Međutim, od tada je broj nedostupan, a on se nije vratio kući. Odmah smo posumnjali da se nešto dešava, jer on se uvek javljao - počinje svoju bolnu ispovest Svetlana Kostić.

Ona dodaje da je Saša otac dvoje dece, ali je od marta 2019. godine bio razveden od svoje supruge. Sašina bivša supruga je u Čačku živela sa decom, a on bi u taj grad odlazio kada bi trebalo da ih vidi. Dan pre nego je trebalo da ode da vidi decu, Saša je misteriozno nestao. Bivša snajka i on su se razišli kada joj je Saša pronašao neke poruke u telefonu i ona je u poslednje vreme živela sa drugim muškarcem. Ne verujem da oni imaju ikakve veze sa njegovim nestankom, nisu se svađali, nisu imali probleme. Ma, verujte, moj Saša ni sa kim nije imao probleme, ni neprijatelje. Malo je išao u kladionicu, ali koliko znam nikome nije bio dužan - priča majka.

Saša ima i mlađeg brata, ali njegova mama kaže da ni drugi sin nije primetio ništa neobično ili čudno, što bi moglo da se dovede u vezu sa njegovim nestankom.

- On u poslednje vreme nije viđao decu, zbog tih nekih nesuglasica, ali nikada nije bilo pretnji, niti skandala sa bivšom snajkom. Mnogo je patio zbog toga. Suprug i ja smo imali dobar odnos sa njim, nakon razvoda došao je sa nama da živi. Stvarno smo sve probleme delili i zato me i brine što ga toliko nema. Možda je imao neku tajnu koju nikome nije rekao. Znam da je tog dana kada je nestao primio platu, a svašta nam prolazi kroz glavu. Da ga neko nije opljačkao i ubio, da nekome nije bio dužan, pa ga je taj neko zarobio da radi za njega dok mu "ne odradi" dug. U ovakvom stanju očaja sve može da ti padne napamet, ali sve bih uradila da vidim svoje dete - priča slomljena žena.

"Moji dan i noć su isti - u bolu i nadanju"

Svetlana je dodala da je cela porodica nestalog sina očekivala na vratima kada im je bila slava, 16. novembra, ali se on nije pojavio.

- Nadali smo se da će nas obradovati i doći za Novu godinu, ma nema problema koji ne bismo rešili, a ovako ja ne znam ni da li je on negde gladan, mučen, žedan. Nebitno je koliko godina ima vaše dete kada mu se ovakva stvar dogodi, boli i ne prestaje. Kada bih makar znala šta je, a opet znajući njega, da je u mogućnosti, ne verujem da nas do sada ne bi nazvao. Eto, ostaje mi samo da se nadam da će ga pronaći, samo da ga vidim bar za Božić - u suzama nam je rekla Svetlana na naše pitanje kako provodi dane i noći u agoniji i košmaru svakog roditelja.

Porodica Kostić kaže da im je pomalo čudno što još nisu dobili nijedan snimak nadzornih kamera koje se nalaze na potezu Dušanovačka pijaca - Dušanovačka pošta. Saša je u trenutku nestanka na sebi imao crne "Najk" patike, sivu trenerku, duks i crnu jaknu. Visok je 175 centimetara i težak 75 kilograma. Ima crnu boju kose i očiju.

Sašina porodica moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o Saši i njegovom nestanku, da se obrate policiji.

 

 

Tagovi