Motor
Shutterstock
Motor

Shutterstock

Motor, Foto: Shutterstock

Nikola M. (16) iz sela Beranje kod Požarevca preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u svom selu, kada je na njega, dok je vozio motor, naleteo „jaguar“ za čijim je volanom bio S. M. (43) iz Sirakova kod Velikog Gradišta. Tinejdžer je vozio „jamahu“, a na njegov motocikl je u blagoj krivini, kako se sumnja, udario „jaguar“. Ne isključuje se mogućnost da je vozač „jaguara“ telefonirao, te je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku.

Od siline udarca tinejdžer, za koga je utvrđeno da je imao zaštitnu kacigu, pao je sa motora, a koliko je udarac bio silovit, svedoči i to da je leteo nekoliko metara.

Maloletnik je zadobio povrede glave i odmah je prebačen u Beograd, ali ubrzo je po prijemu preminuo, dok je vozač „jaguara“ priveden. Istragom treba da se utvrde sve okolnosti nesreće. Motor i „jaguar“ poslati su na vanredni tehnički pregled, a mobilni telefon na veštačenje.

Tinejdžer je preminuo u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Odmah po saznanju da je Nikola teško povređen, otac i baba tinejdžera, koji rade u Austriji, krenuli su ka Beranju.

Preporučujemo:

- Kod njih u kući samo se čuje plač. Nikola je zaista bio divno dete. Nedavno, 3. avgusta, proslavio je 16. rođendan - dodaju naši sagovornici.

Nikola je u selu živeo sa dedom Predragom i prababom, a njegovi roditelji su u Austriji.

- Mnogo je bio vezan za dedu, koji ga je stalno vodio u lov. Roditelji su mu se uzeli mladi, izrodili dve ćerke i njega. Nikola je najmlađi. Roditelji su se razveli. Oboje žive u Austriji, a Nikolin otac se ponovo oženio - pričaju meštani ovog požarevačkog sela.

Dečak je odrastao u Austriji, a u Srbiju se vratio prošlog leta.

- Nije hteo tamo da ide na zanat, već ovde - kažu poznanici stradalog tinejdžera i dodaju da je „Nikola imao mnogo planova i da je nepažnjom starijeg vozača sprečen da ih ostvari“.

Pročitajte još: