Upao u Patrijaršiju sa oružjem
E Stock
Upao u Patrijaršiju sa oružjem

E Stock

Upao u Patrijaršiju sa oružjem, Foto: E Stock

Kako „Alo!“ saznaje, on je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao da je za sebe tražio da mu isplate 200.000 evra, već je tvrdio da je novac zahtevao za odbranu Kosova i Crne Gore. Takođe, porekao je i da je uperio pištolj u dve osobe.

Darko Šarić

EPA

- Lučić je rekao da novac nije tražio za sebe. On je priznao da je imao oružje, ali tvrdio je da ga nije uperio u dve osobe koje su se zatekle unutra, od kojih je jedna blagajnica - rekao je izvor našeg lista.

Podsetimo, Lučić, koji je dve godine radio u crkvi pored Hrama Svetog Save, tereti se da je 3. jula naoružan upao u prostorije blagajne u Patrijaršiji u Ulici kralja Petra dok su u njima bili blagajnica i jedan radnik. Prema navodima krivične prijave, zahtevao je da mu predaju 200.000 evra.

Pročitajte još:

Posle saslušanja, određen mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. U toku postupka tužilaštvo planira da ispita očevice i svedoke ovog događaja.

Ministar policije Nebojša Stefanović nagradio je juče novčano policijske službenike PS Stari grad Zorana Vulovića i Stefana Milјkovića, koji su brzom reakcijom savladali Lučića.

Milan Basailović

screenshoot/Facebook