Mala Tisa, lečenje
Printskrin
Mala Tisa, lečenje

Printskrin

Mala Tisa, lečenje, Foto: Printskrin

Policija u Kikindi identifikovala je dvojicu maloletnika od 15 i 12 godina koji su ukrali kutiju sa novcem za lečenje četrnaestomesečne Tise Sredojev. Događaj koji je, najblaže rečeno, izazvao gnušanje u javnosti, odigrao se 21. septembra ispred hamburgerije "Ristevski“ u Kikindi gde je postavljena kutija u koju su prolaznici ubacivali novac za lečenje njihove malene sugrađanke.

Policija, dojava, bomba

Alo!/Masanori Josida

Policija, dojava, bomba, Foto: Alo!/Masanori Josida

Nakon što je policija rasvetlila ovu krađu u utorak, 24. septembra, protiv starijeg dečaka (15) podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog drskog i bezobzirnog ponašanja iz Zakona o javnom redu i miru. Mlađi dečak (12) je prekršajno neodgovoran, zbog čega je prekršajna prijava podneta protiv njegovog oca za propuštanje dužnog nadzora nad detetom iz Zakona o prekršajima-potvrđeno je za „Alo!“ u kikindskoj policiji.

Nakon što su ukrali neutvrđenu sumu novca iz staklene kutije u kojoj su ostavili 600 dinara, maloletnici su je bacili u delu Dositejeve ulice u Kikindi, u blizini PIO fonda, i pobegli. Ceo slučaj prijavio je policiji radnik obezbeđenja koji je pronašao odbačenu kutiju koja je u istog dana, u subotu, vraćena na mesto.

Podsetimo, kutija sa novcem koji se prikuplja za lećenje četrnaestomesečne Tise Sredojev, postavljena je na oko 30 lokacija u Kikindi.

Pročitajte još:

Malena Kikinđanka boluje od atipičnog tumora mozga četvrtog stepena koji je u Srbiji dijagnostikovan kod petoro dece, dok je u svetu ova bolest na godišnjem nivou nešto češća. Za Tisino lečenje na klinikama u Nemačkoj ili Turskoj potrebno je 210.000 evra.

U tu svrhu otvoren je i SMS broj-ukucati 705 na 3030, a postoji i mogućnost uplate novca na dinarski račun: 160-552148-04 ili devizni račun: 00-540-0004251.2

IBAN: RS35160005400004251219
SWIFT/BIC: DBDBRSBG