Neodoljiva novinarka bila njihova žrtva, ali je plan pljačke propao zbog dve banalne greške
alo.rs
Dileta Leota
Dileta Leota, Foto: instagram/printscreen

To je bilo dovoljno da se cela banda razotkrije i svi budu uhapšeni! Na meti lopova, između ostalih, našla se i jedna od najlepših italijanskih  sportskih novinarki, atraktivna Dileta Leota.

Italijanski mediji  objavili su u petak snimak pljačke njenog stana, ali i detaljno opisali kako je grupa operisala.

Lopovi su pratili društvene mreže, kao i navike svojih potencijalnih žrtava, pa su se tek onda odlučivali za akciju. Tako je bilo i u slučaju  Dilete, koju su ojadili za garderobu i nakit vredne oko 150.000 evra! Čim je atraktivna novinarka izašla iz stana i krenula na večeru, lopovi su pošli u akciju.

- Po prijavi krađe, policija je pregledala snimke sa sigurnosnih kamera i uočila tri osobe na be koje su provalile u njen stan i u roku od pola  sata ga napustili noseći torbu „luj viton“. Na drugom snimku vide se dvoje, muškarac i žena, koji su stajali napolju i čuvali stražu. Njih  dvoje su par sati ranije usnimljeni kako u blizini parkiraju  „golf“, a zatim čuvaru parkinga daju 20 evra. Upravo taj snimak je bio ključan -  navode italijanski mediji.

Prema njihovim navodima, policija je razgovarala sa čuvarom, koji im je rekao da ga je Rumunka zamolila da pričuva automobil, a da je  zatim i telefonirala.

- Taj podatak je bio presudan, ukrštanjem se došlo do podataka o telefonu, pa je sporni broj stavljen na mere. Policija je prisluškivala  rumunku i utvrdila s kim se čuje i njihove identitete - preneli su italijanski mediji.

Nakon hapšenja osumnjičenih, policija je pozvala atraktivnu voditeljku kako bi eventualno prepoznala ukradene dragocenosti. Dileta Leota  je prepoznala brojne predmete i dragulje, uključujući i torbu „luj viton“ u kojoj su lopovi iz njenog stana izneli dragocenosti. 

Komentarisali naslove u medijima o pljačkama

Zanimljivo je da su svi uhapšeni telefonima međusobno komentarisali naslove u medijima o njihovim pljačkama. Tako se došlo do saznanja da se ista grupa lopova sumnjiči i za pljačku influenserke Eleonore Inkardone, inače bivše snaje Dilete Leote, ali i za provalu u stan fudbalera Intera Ašrafa Hakimija!