Darko Šarić
E Stock
Čeka ga repriza suđenja, Darko Šarić

EPA, Andrej Čukić

Čeka ga repriza suđenja, Darko Šarić, Foto: EPA/ Andrej Čukić

Darko Šarić (49) postaće otac po treći put, saznaje Alo! iz dobro upućenih izvora.

Naime, Šarićeva druga supruga Lana Popović ponovo je trudna i čeka drugo dete.

- Šarić je posle pet godina provedenog u pritvoru dobio pravo na intimne trenutke sa svojom suprugom Lanom Popović - kaže za Alo! dobro obavešteni izvor.

Da podsetimo, Šarić iz prvog braka ima veliku ćerku sa suprugom Natašom, a sa suprugom Lanom ima sina od 11 godina. Njegova supruga Lana se pojavila juče u sudu sa trudničkim stomakom.

Lana Popović

E-stock/Aleksandar Bačlija

Lana Popović, Foto: E-stock/Aleksandar Bačlija

Darku Šariću (48), osuđenom na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina najverovatnije će se ponovo suditi pred Apelacionim sudom u Beogradu, a sve ukazuje da će najverovatnije biti oslobođen, kažu za „Alo!“ dobro obavešteni izvori iz pravosuđa.

Advokati optuženih su u svojim žalbama tražili da se njihovi klijenti oslobode ili da se zakaže novo suđenje pred Apelacionim sudom ističući da činjenice nisu pravilno utvrđeno u prethodna dva procesa.

Pročitano 600 strana presude

Sudija Milimir Lukić juče je završio čitanje 600 strana prvostepene presude, a danas bi trebalo da pročita još 30. Posle toga se očekuje da zamenik tužioca i Šarićevi branioci izlože žalbe. Narednih dana, svoje žalbe treba da referišu advokati grupe od 22 optužena, a potom i okrivljeni. Sudsko veće u kojem su sudije Milimir Lukić, mr Sretko Janković, Vesna Petrović, Bojana Paunović i Tanja Vuković će na sednici koja će biti zatvorena za javnost odlučiti da li će odluku Specijalnog suda, potvrditi, preinačiti i otvoriti novi pretres.

- Skoro svi advokati su tražili da se ukine presuda zbog bitne povrede zakona i nepotpuno utvrđenih činjenica. Odbrana traži otvaranje novog pretresa pred Apelacionim sudom pred kojim bi se ponovo pregledali svi dokazi i saslušali svedoci - navodi sagovornik „Alo!“.

Radoslav Baćović

M. Jošida

Šarićev advokat Radoslav Baćović je naveo da presudom nije utvrđeno pravo činjenično stanje i da je povređen azakon, Foto: Masonari Jošida/Alo

Šarićev advokat Radoslav Baćović je u svojoj žalbi istakao da iz presude nije razumljivo kada su okrivljeni oformili organizovanu kriminalnu grupu.

- Nije jasno da li su je stvorili istovremeno na teritoriji Srbije ili više zemalja bivše SFRJ, zapadne Evrope i Južne Amerike. Nejasno je da li je grupa oformljena sukcesivno i na kojim teritorijama, s obzirom na to da u presudi ništa nije određeno precizno i da se kao mesto navodi gotovo trećina planete - naveo je Baćović.

Presuda zasnovana na pretpostavkama

Advokat Dragan Plazinić, branilac Borislava Tunjića, kaže za „Alo!“ da bi ponovo trebalo da se otvori glavni pretres jer je sadašnja zasnovana na pretpostavkama.

- Treba da se izvedu ključni dokazi, možda i neki novi, te saslušaju ponovo svedoci - ističe Plazinić.

Šarićev advokat ističe da je njegov branjenik nezakonito prisluškivan i da se presretani telefonski razgovori ne mogu koristiti kao dokaz!

- Prema podacima za koje odbrana nije uspela da prikupi dokaze, Darko Šarić se od 2003. sluša neprekidno, ali se odbrana time nije bavila u žalbi. U sudskom spisu postoji dokument BIA od 20. maja 2007. iz kojeg proističe da se Darko Šarić sluša još od 2007. Odbrana je u više navrata predlagala da se svi telefonski razgovori, kao nezakoniti, izdvoje iz spisa, jer se na njima ne može zasnivati presuda. Prisluškivani razgovori, koji se nalaze u tužilačkim spisima nikada nisu dostavljeni odbrani, već se drže u tajnosti - navodi se u žalbi.

Šarićev branilac u žalbi osporio je iskaz svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse, navodeći da sud nije trebalo da mu poveruje jer je govorio neistinu. Šariću su juče podršku pružili brat Duško, supruga Lana i prijatelji.

Sednica Apelacionog suda se nastavlja u beogradskom Specijalnom sudu.