Goran Ružić obesio se nakon napada na suprugu
Nenad Vujanović
Goran Ružić obesio se nakon napada na suprugu

Nenad Vujanović

Goran Ružić obesio se nakon napada na suprugu, Foto: Nenad Vujanović

 - Nije uopšte bilo svađe! Tog dana smo zajedno pili prvu jutarnju kafu i razgovarali, dok sam se ja spremala za posao. Njemu je iznenada nešto kvrcnulo u glavi i naprasno je nasrnuo na mene i počeo da me davi... To je poslednje čega se sećam… Kada sam se probudila, videla sam kanap u krilu. Posle toga smo pronašli Gorana obešenog u letnjoj kujni u dvorištu! - ovim rečima je Slavica Ružić (49) iz Rušnja prijateljima opisala 15. novembar, kada je usled jakog stezanja vrata izgubila svest, dok se njen muž Goran (53) ubio, misleći da je ona mrtva!

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući Ružića, u ulici Oslobođenja u Rušnju. Kako smo tada saznali, Goran je iz neobjašnjivih razloga počeo da davi suprugu, usled čega je ona pala na pod. On je pomislio da je mrtva, pa je u bunilu otrčao u pomoćnu zgradu u dvorištu i obesio se. Prema rečima komšija, njegovo telo je pronašla upravo Slavica kada se osvestila. Najpre se mislilo da se tragedija dogodila posle teške svađe supružnika, ali je Slavica, prema rečima svojih prijatelja, to negirala.

Pročitajte još:

 


- Slavici je ukazana pomoć na Urgentnom centru u Beogradu i istog dana je puštena kući, ali je psihički loše, jer je sve to bio veliki šok za nju. Iako smo svi mislili da su se ona i Goran gadno posvađali, Slavica tvrdi da se sve dogodilo iznenada, bez ijedne reči prepirke. Opisala je da je njemu nešto iznenada kvrcnulo u glavi i da je iz čista mira počeo da je guši. Svađali su se ranije, ali je reč o uobičajenim bračnim svađama… Ne postoji par koji se nikada nije svađao ili raspravljao - navodi naš sagovornik blizak porodici Ružić.

Porodično prokletstvo?

Komšije kažu da je Goran pronađen u istoj prostoriji u kojoj se pre nekoliko godina obesio njegov stric. - Stric mu se obesio u istoj letnjoj kujni u dvorištu. Goran je od njega nasledio neke nekretnine. Goranov pradeda je, takođe, pokušao da se obesi, ali su ga na vreme spasli i skinuli s kanapa. To se dogodilo vrlo davno - navode komšije porodice Ružić.

 - Slavica je ispričala da su kobnog jutra najnormalnije ustali. Ćaskali su, kao i uvek, dok nisu popili kafu, a potom je Slavica počela da se sprema za posao. U tom trenutku, Goran je iz čista mira počeo da je davi! - prepričava nam poznanik bračnog para, koji je i sam još u šoku i dodaje da će Slavici trebati vremena da se oporavi.


- Ona sada teško priča, jer su joj povređene glasne žice. Baš se muči dok izgovara reči. Dobro je što su ćerke uz nju. Paze je i neguju. Prijatelji je posećuju, ali je ne ispituju mnogo o događaju da je ne bi potresali - navodi njihov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman.
Naša ekipa je juče pozvala Slavicu Ružić, ali ona nije želela da govori o događaju.


- Zaista ne mogu i ne želim bilo šta da komentarišem. Bolesna sam i ležim… Ne bih pričala o tome - kratko nam je poručila Slavica promuklim glasom.

Goran je sahranjen u subotu na Novom groblju u Rušnju

Nenad Vujanović

Goran je sahranjen u subotu na Novom groblju u Rušnju, Foto: Nenad Vujanović

 Goran Ružić je sahranjen u subotu na lokalnom pravoslavnom groblju u Rušnju.

- Sahrani su prisustvovale Slavica i obe ćerke. Oni nisu bili u lošim odnosim. Bez obzira na incident, ćerke su došle da se oproste od oca. Bio je dobar suprug i otac. Niko ne zna šta se tog dana dogodilo u njegovoj glavi. Jeste bio čudan i tužan, ali se nije lečio od depresije. Bio je utučen, ali nikada nije bio agresivan niti problematičan - navodi prijatelj Ružića.

Kuća u kojoj se dogodila tragedija

Nenad Vujanović

Kuća u kojoj se dogodila tragedija, Foto: Nenad Vujanović

 Goran i Slavica imaju dve ćerke. Jedna ide u osnovnu školu, dok druga pohađa drugu godinu srednje škole. Goran je godinama radio u BIP-u, ali je davno dao otkaz i počeo da se bavi poljoprivredom. Prema rečima poznanika, godinama se borio protiv depresije, a imao je i srčanih problema. Slavica je gerontološka sestra u Beogradu, a komšije za nju imaju samo reči hvale i navode da je reč o dobroj i kulturnoj ženi, koja se nikada nikome nije zamerila.

Komentari (2)

Goga

21.11.2018 14:59

Kod nas je sramota da priznas da imaš psihički problem. Krije se.... I posle se desi ovako nesto.

nedjo

21.11.2018 15:09

poludeo narod od boljitka