Petar Tanackov
Facebook/UG “Suvača dmeo fest”
Petar Tanackov

Facebook/UG “Suvača dmeo fest”

Petar Tanackov, Foto: Facebook/UG “Suvača dmeo fest”

 Iako su ga kolege i prijatelji tražili od četvrtka, jer im se nije javljao, njegov izgoreli automobil, a u njemu i ugljenisani leš vozača, pronađeni su tek u petak po podne.

Auto u kanalu pored puta vozači nisu ni pNArimetili, jer je dubok oko tri metra, ali su ga, zbog dima, spazili meštani koji su tu sakupljali drva. Tek kada je radi uviđaja na lice mesta došla policija, u automobilu je otkriveno ugljenisano telo vozača. Ovako strašan prizor odavno nisu videli ni istražitelji. Okolnosti pod kojima je došlo do ovakve nesreće, nisu poznate. U policiji pretpostavljaju da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u kanal, ali nije saopštila identitet stradalog muškarca, jer je leš poslat na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu. To su u petak uveče učinili prijatelji iz Udruženja muzičara "Suvača demo fest", čiji je Tanackov bio član.

- Tražili smo ga 33 sata. A on je "vozom bez pruge", prošao ispod duge i otišao na sastanak sa svojim Macanom - emotivno kaže Vojislav Voja Đukić, predsednik Udruženja muzičara "Suvača demo fest".

ODLAZAK PETORO MUZIČARA

- Tragičan odlazak Petra Tanackova uvećao je našu tugu, jer je on peti naš član koji nas je napustio u poslednjih godinu dana. Otišli su Goran Bjelanović, Cvetko Reljin, Vanja Striber, pa Lalica i sada Pera. Potreseni smo ovom serijom nesreća - kaže Vojislav Đukić, predsednik UM "Suvača demo fest".

Osim sa gitarom, bubnjevima i notama, Petar Tanackov bio je vešt i u pisanju, autor je dve knjige. Đukić je, u stvari, citirao naslov prve, "Vozom bez pruge", čiji naslov potiče iz profesije, jer je Tanackov radio na železnici. Naslov druge, potresnije, jeste "Macan", po nadimku kojim je zvao svog starijeg sina, koji je pre pet godina izgubio bitku sa teškom bolešću.

- Tu tešku životnu borbu za sina, Pera je opisao u knjizi - kaže Đukić, potresen odlaskom još jednog bliskog prijatelja muzičara koji je imao teške životne borbe. Mlađi sin još se oporavlja od teške saobraćajne nezgode.

PROČITAJTE JOŠ: