Futog
Alo!
Futog

Alo!

Futog, Foto: Alo!

Njegovo beživotno telo pronađeno je u ponedeljak oko 16.30 u dvorištu njegove kuće u Ulici Vojvode Mišića. Stravičan prizor ugledala je Vukosava Jojić, prva komšinica M. P., koja je zajedno sa policijom pronašla telo nedugo pošto je krajem odjeknula snažna detonacija.

Snežana Nena Milić

Privatna arhiva

Niko ne zna zbog čega se M. P. odlučio na ovakav korak. Vukosava kaže da je sa komšijom pričala samo dan ranije i da ništa nije slutilo na to da će dići ruku na sebe.

- U nedelju sam mu odnela ručak, bio je veseo i zahvalio mi se. Dogovarali smo se oko zalivanja bašte. Sve smo delili jer smo oboje sami. On je bio razveden, a ja sam udovica. Bili smo kao brat i sestra - sa tugom u glasu priča Vukosava.

Leskovac

Google street view

Policija je po ulasku u kuću na stolu pronašla oproštajno pismo. Kako saznajemo, M. P. je bolovao od karcinoma pluća, a u pismu je policiju obavestio o tome šta namerava da uradi, kao i da se u kući nalazi još jedna ručna bomba.

Iza sebe je ostavio sina i ćerku, koja je u drugom stanju. Oboje žive u Novom Sadu. Porodica je svojevremeno izbegla iz Hrvatske, gde je M. P. neko vreme učestvovao u ratnim dejstvima.

Pročitajte još: